Browniewafels

 Browniewafels, dat klinkt toch al lekker! Nou zo smaken ze ook kan ik je vertellen. Ik was al een tijd op zoek naar een goed wafelijzer, ik had er namelijk eerst een, maar die bakte niet goed. Wafels werden niet gaar en dat is natuurlijk niet handig. Van Telsell kreeg ik pas de Livington FlipSwitch waar ik al lekkere crispy chicken wraps mee maakte. Maar het handige aan dat apparaat is dat je verschillende opzetplaten hebt. Zoals wafelplaten dus! Ik was erg benieuwd of dit compacte apparaat mijn wafels wel goed zou bakken en dat is zo, superfijn! Ik maakte er dus deze browniewafels in, maar ga hem zeker nog veel vaker gebruiken voor allerlei wafelrecepten, nu al zin in! 

Ik topte de wafels met witte chocolade en oreo, maar je kunt er natuurlijk vanalles bij serveren: slagroom, ijs, chocoladesaus, karamel, nootjes, koekkruimels, sprinkles, fruit en ga zo maar door!

Ingrediƫnten voor ongeveer 10 wafels:
2 eieren
65 gr gesmolten boter
25 gr cacao
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
50 ml melk
125 gr bloem
2 gr bakpoeder
Mespuntje zout
Topping:
100 gr witte chocolade
Paar oreo's, verkruimeld

Bereiding:
Mix de eieren met de boter, cacao, suiker, vanillesuiker en melk.
Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en meng alles goed tot een dik beslag.
Zet het wafelijzer aan en wacht tot hij warm is. Schep dan een grote eetlepel beslag in het midden van elke wafelvorm. Klap je wafelijzer dicht en bak de wafels in een minuut of 2 gaar.
Serveer met gesmolten chocolade en oreokruimels.

Reacties

Populaire recepten