Fondantkoekjes

 Ik heb al een aantal keer een berichtje gehad of ik een recept heb voor de koekjes waar je fondant op kunt doen. Een soort basisrecept dus. En dat had ik nog niet op mijn blog staan en werd tijd! Toen ik van MeervanMoos ook nog eens superleuke gepersonaliseerde koekstempels kreeg, kon ik eens leuk fondantkoekjes maken. Bij MeervanMoos kun je verschillende soorten koekstempels bestellen die je kunt personaliseren met naam. Je kunt ze zowel voor koekjesdeeg als voor fondant gebruiken, waardoor je ook gevulde koekjes kunt maken bijv. (plak ze aan elkaar met Nutella bijv!). 

Wil je er nou een leuke traktatie van maken? Dan kun je ook zakjes (ook in biologisch afbreekbare variant) en naamstickers bestellen zodat je een superleuke en gepersonaliseerde traktatie hebt. En bij je eerste bestelling ontvang je ook een recept, uitsteekring en baktips cadeau, ideaal. Ik heb het recept dat op de receptkaart trouwens ietsje aangepast en zal het hieronder delen.

Ingrediënten voor ca. 30 koekjes:
150 gr roomboter in blokjes (koud)
1 zakje vanillesuiker
75 gr poedersuiker
1 ei
Snufje zout
325 gr bloem
150 gr fondant

Bereiding:
Meng boter met vanillesuiker, poedersuiker, ei en zout. Voeg de bloem toe en meng met je handen tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en druk deze plat tot een schijf van ongeveer 1 cm dik. Verpak in een plastic zakje en leg een uur in de koelkast. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dikte. Steek er koekjes uit met de uitsteekring en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 12-15 minuten. Ze moeten lichtbruin van kleur worden. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.

Bestuif je werkplek met poedersuiker en rol de fondant dun uit. Druk de stempel erin en steek dan met de uitsteekring rondjes eruit. Bestrijk de onderkant van je rondje met een beetje water en plak op een koekje. Werk zo alle koekjes en fondant af.

Verpak ze eventueel in een zakje en plak dicht met een naamsticker.

Dit artikel is een samenwerking met MeervanMoos, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten