No bake walnoot-karamel cheesecakejes

 Walnoten zijn weer volop in het seizoen, elk jaar rapen wij een aantal kilo's noten, drogen ze op een laken en daarna kun je ze lekker opeten, in de granola doen of lekker mee bakken. Zoals deze mini cheesecakes met walnoot en karamel, al zijn dit no bake cheesecakejes :D. Ik gebruikt hiervoor een siliconen vorm van Bouwhuis, een die ik al heel lang eens wilde uitproberen. Het uit de vorm halen vond ik best spannend hoor, maar dat ging perfect! Ik heb ze wel echt 6 uur in de koelkast gehad voordat ik ze eruit heb gehaald. Een stuk mooier dan als je een siliconen muffinvorm gebruikt, dan krijg je toch een soort schuin aflopende taartjes. De vulling is super creamy en smaakt heerlijk met de knapperige walnoten en karamel. De karamel kun je zelf maken met dit recept, maar je kunt ook kiezen voor een pot met homemade karamel. Die is echt verrassend lekker en handig in gebruik! En je kunt er evt nog wat zeezout overheen strooien voor een salted caramel.

Voor de bodem heb ik nu gekozen voor een kant en klare kruimelbodemmix, dat is handig, maar zelf koekjes fijnmalen kan natuurlijk ook. Ik wilde dat graag een keer uitproberen en dat bevalt op zich goed.

Ingrediënten voor 8 stuks:
200 gr kruimelbodemmix of koekjes naar keuze
75 gr gesmolten roomboter
Vulling:
300 gr roomkaas (Philadelphia of Milbona van Lidl), op kamertemperatuur
150 gr slagroom (min 30% vet)
50 gr poedersuiker
Decoratie:
50 gr walnoten, grof gehakt
75 gr karamel
Evt. zeezout

Bereiding:
Meng de koekkruimels met de boter en schep in elke holte een flinke lepel kruimelmengsel. Druk goed aan, bijv met de onderkant van een klein glaasje. Mix de roomkaas met de poedersuiker goed los voor een minuut of 2. Klop de slagroom in een aparte kom tot hij dik en lobbig is. Doe dan bij de roomkaas en mix nog een minuut of twee tot een dikke room. Spuit met behulp van een spuitzak in de holtes van je vorm en strijk mooi glad. Zet dan voor minimaal 3 uur in de koelkast en daarna nog een uur in de vriezer (zo kun je ze gemakkelijk uit de vorm halen). Druk ze dan voorzichtig uit de vorm en garneer ze met karamel en gehakte walnoten. 

Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

  1. Is het gebruik van klopfix niet nodig?
    Ik heb mini cheesecakes gemaakt met 1 op 1 verhouding roomkaas en slagroom en een zakje klopfix, toch wordt de buitenkant van de cheesecakes wat nattig , misschien teveel slagroom?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten