Nutellamisu

 Dit klinkt toch te lekker? Nutellamisu! Ja tiramisu met Nutella dus, yummy! Ik dompelde de lange vingers in chocolademelk ipv koffie en tussen de laagjes zit lekkere Nutella, of andere hazelnootpasta natuurlijk, dat kan ook. Echt een toptoetje en ook leuk voor kerst bijv (als je dit viert). Ik heb met dit recept 3 grote bolle glazen gevuld, maar als je kleinere glaasjes neemt kun je er wel een stuk of 6 uithalen denk ik. Je kunt ze gemakkelijk een dag van tevoren maken, dan zijn ze alleen maar lekkerder!

Ingrediënten voor 3 grote glazen:
200 ml slagroom
250 gr mascarpone
4 el poedersuiker
100 ml chocolademelk
15 lange vingers, gehalveerd
50 gr Nutella
Cacao

Bereiding:
Klop de slagroom stijf met 2 el van de poedersuiker. Klop in een andere kom de mascarpone los met de andere 2 el poedersuiker. Meng de twee door elkaar en doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje (ik gebruik deze 1m van Wilton, die is het mooist voor toeven). Doe de Nutella in een spuitzakje met klein rond spuitmondje.

Zet je glazen of schaaltjes klaar en maak eerst een laagje lange vingers. Dompel ze in chocolademelk en leg in het glas. Spuit daarop een laagje slagroom en spuit hierover wat lijntjes Nutella. Leg daarop weer een laagje lange vingers, slagroom en Nutella. Ga zo door tot je glas vol is en eindig met Nutella over slagroom. Bestrooi met nog wat cacao en zet minimaal 3 uur in de koelkast voor het serveren.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten