Oreomousse

 


Als jij nog een eenvoudig, maar overheerlijk toetje zoekt, dan moet je deze easy oreomousse eens maken. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, maar het is zo lekker! En het leuke is, ik maakte de slagroom in mijn blender. Dat is echt in een minuutje gepiept, ideaal! Je mengt er vervolgens een mengsel van witte chocolade en room door, dan nog wat oreokruimels. Spuit het in deze kleine glaasjes en doe er nog wat ganache op. Ideaal om van tevoren te maken en in de koelkast te laten staan tot je ze serveert. Grotere glazen of bakjes kan ook, maar deze kleintjes zijn eigenlijk perfect. Zo wordt het niet te machtig en het serveert ook gewoon heel leuk.

Ingrediënten voor 10 kleine glaasjes:
80 ml slagroom
150 gr witte chocolade, gehakt of chocolatechips
400 ml slagroom
5 oreo's, fijngemalen
Ganache:
100 gr pure chocolade
100 ml slagroom
10 mini oreo's

Bereiding:
Verwarm de slagroom en smelt hierin de witte chocolade. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de 400 ml slagroom stijf in de blender en schep hierdoor het witte chocolademengsel. Schep tenslotte de oreokruimels erdoor. Doe het in een grote spuitzak en spuit in de glaasjes.

Verwarm voor de ganache de slagroom en smelt hierin de pure chocolade. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en doe in een spuitfles. Spuit wat op elk glaasje en druk er een mini oreo in.

Dit artikel is een samenwerking met Froothie, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten