Pepernoten-rolls


 Ja ik weet het, dit zijn kruidnoten en geen pepernoten. En toch noemen heel veel mensen het gewoon pepernoten, net als ik. Dus heb ik ze toch maar pepernotenrolls genoemd, deze verrukkelijke broodjes met speculoos-hazelnootpasta-chocopepernoten vulling. Dat klinkt toch megalekker? En zo zien ze er ook uit als je het mij vraagt. Ik heb voor de vulling gekozen voor een combi van speculoospasta en deze lekkere hazelnootpasta Nocciocolata, die kreeg ik eerder al eens in een perspakket en nu opnieuw besteld. Deze is zo lekker, lekkerder dan Nutella als je het mij vraagt! Samen met de speculoospasta en de stukjes chocoladepepernoot een topcombinatie. En de witte chocolade met nog meer stukjes pepernoot on top maken het helemaal af. 

Ingrediënten voor 12 broodjes:
400 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
40 gr suiker
75 gr roomboter op kamertemperatuur
Snufje zout
200 ml lauwwarme melk (ongeveer)
Vulling:
75 gr speculoospasta
75 gr hazelnootpasta
Handje gemengde chocolade pepernoten
Topping:
75 gr witte chocolade
Handje gemengde chocolade pepernoten

Bereiding:
Meng bloem met gist, suiker en snufje zout. Voeg de boter in stukjes toe en giet beetj ebij beetje de melk erbij terwijl je alvast wat kneed. Maak er een samenhangend deeg van dat niet plakt, maar ook zeker niet te droog is. Kneed dit ca. 10-15 min tot het zacht en soepel is. Laat dan afgedekt een uur rijzen op een warme plek.

Meng ondertussen de speculoos- en hazelnootpasta en hak de pepernoten in stukjes. Vet de holtes van je muffinvorm in met wat boter en bestrooi met bloem.

Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Rol elk deel uit tot een vierkant. Bestrijk elk vierkant met de helft van de vulling en bestrooi met de stukjes pepernoot. Rol elk vierkant dan op en snijd deze rol in de lengte door. Verdeel deze twee lange stroken elk in drieën (je krijgt dus 6 strookjes uit elk vierkant). Rek een strookje een beetje uit en draai dan om je vingers en prop een van de uiteinden in het rolletje. Dit kun je het beste zien in mijn video op instagram. Leg in een ingevette holte van je vorm. Laat ze afgedekt nog een half uurtje rijzen.

Klop het eigeel los met de melk en bestrijk de broodjes ermee. Bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 15 min goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Smelt de witte chocolade au bain marie en verdeel met een lepeltje grofweg over de broodjes. Bestrooi ze met nog wat gehakte pepernoten.

Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten