Pompoenquiches

 Ik had gewoon nog geen enkel recept met pompoen met jullie gedeeld deze herfst. In september, oktober en november vliegen de recepten met pompoen je om de oren. En ik snap dat, pompoen is ook gewoon heerlijk. Deze pompoenquiches maakte ik voor de swiepswoepswap van deze maand. Ik werd gekoppeld aan Deedylicious en heb weer heerlijk zitten struinen op haar website. Vind het altijd zo leuk om dan alle recepten langs te gaan en op pinterest op te slaan wat ik ooit nog eens wil maken. Ik heb inmiddels duizenden recepten staan hoor haha, dus nog genoeg te doen de komende jaren! 

Meestal blijft een aantal recepten dan hangen, en kies ik daar iets uit om te maken voor de swap. Deze keer was het de pompoenquiche met prei, de appeltaart met pistache-frangipane en de pasta met pesto, avocado en burrata. Die pasta ga ik binnenkort zeker nog maken, maar ik koos nu voor de pompoenquiche. Ik maakte er kleine quiches van en voegde nog wat kip toe voor een extra bite en smaak. En in plaats van Parmezaanse kaas raspte ik gewoon belegen kaas die ik nog in de koelkast had.

Resultaat? Heerlijke hartige, maar licht zoete quiches, echt zo ontzettend lekker! En het zelf maken van het deeg is echt een eitje, daar hoef je geen pakje voor te kopen. Ik gebruik voor deze quiches trouwens vormpjes met een losse bodem, dat is ontzettend handig bij het ontvormen. Bijvoorbeeld deze.



Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 10 kleine quiches:
300 gr bloem
1.5 tl zout
1 ei + 1 eigeel
150 gr roomboter in blokjes (koud)
Extra boter voor invetten
Vulling:
250 gr kipfilet in blokjes
1 tl kipkruiden
1 kleine ui, in grove stukken
1 teen knoflook, uitgeperst
1 kleine prei, in dunne ringen
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
1/2 tl zwarte peper
2 el gehakte verse peterselie
2 eieren
150 ml slagroom of kookroom
500 gr pompoenblokjes
100 gr geraspte kaas

Bereiding;
Maak eerst het deeg door bloem te mengen met zout, ei, eigeel en boter. Wrijf tot een samenhangend deeg, maar kneed het niet door. Maak er een schijf van en verpak in een plastic zakje. Leg voor minimaal een half uur in de koelkast.

Doe de pompoenblokjes met de stukken ui en het teentje knoflook in een braadslede. Doe er wat olie, zout en peper bij en hussel even door. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden hetelucht. Bak ondertussen de kipblokjes met de kipkruiden in wat olie in een koekenpan rondom goudbruin. Doe dan de prei en kruiden erbij en bak even mee tot de prei zacht is. Laat afkoelen. Rasp ondertussen de kaas en klop de eieren los met de slagroom. Prak de pompoenblokjes grof en klop door het eimengsel.

Vet de vormpjes in met wat boter. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en druk deze wat platter met je handen. Druk uit in een vormpje en verdeel het deeg goed over de bodem en ribbels. Schep er dan wat kipvulling op. Giet er wat van het eimengsel over en bestrooi met geraspte kaas. 

Reacties

Populaire recepten