Chocolade-hazelnoottaartje


Ken jij de bakmixen van Coffeelicious al? Sinds kort zijn de mix voor scones en de celebration cakemix te koop bij Albert Heijn. Ze zijn ook online verkrijgbaar in de webshop van Coffeelicious trouwens. Ik ontving een groot pakket met allerlei lekkers van Coffeelicious en Bonnemaman: de bakmixen, cookies (kun je ook bestellen in de webshop), receptideeën en lekkere potten jam, karamel en hazelnootpasta van Bonnemaman. Daar kon ik zeker wat lekkers mee maken!

Ik koos voor een chocolade-hazelnoottaartje, waarbij ik de celebration cakemix gebruikte voor de cake en deze vulde met de hazelnootpasta en slagroom/mascarpone. Bovenop een ferrerolaagje van melkchocolade en gehakte hazelnoten. Echt verrukkelijk! Ik ben normaal gesproken niet zo'n fan van bakmixen, maar deze mix zorgde voor een lekkere smeuïge cake, totaal niet droog en met een mooie donkere kleur! Je kunt deze mix als basis gebruiken voor allerlei baksels: cupcakes, cake, taarten en muffins. 

Op mijn instagramkanaal vind je een video van dit heerlijke taartje!

Ingrediënten:
1 pak Coffeelicious celebration cakemix 
1 ei 
110 ml melk
110 ml heet water
55 ml zonnebloemolie
25 gr fijngemalen hazelnoten
Vulling en topping:
Halve pot hazelnootpasta van Bonne Maman
250 ml slagroom
250 gr mascarpone
3 el poedersuiker
200 gr melkchocolade
50 gr pure chocolade
50 gr gehakte hazelnoten (ik koop deze in een zakje bij de Lidl, die zijn perfect hiervoor)
5 Ferrero's

Bereiding:
Mix de bakmix met het ei, de melk, het water en de olie tot een glad mengsel. Roer er de gemalen hazelnoten door. Bedek een rechthoekige bakvorm van 25x35 cm met bakpapier en giet hierin het beslag. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 25 minuten tot hij gaar is. Laat hem afkoelen op het bakpapier. Snijd dan de randen eraf en snijd de cake vervolgens in 3 gelijke rechthoeken.

Klop de slagroom stijf met het poedersuiker. Klop in een andere kom de mascarpone los en meng door de slagroom. Doe 1/3 in een spuitzak met stervormig spuitmondje. De rest gebruik je voor de vulling. Bestrijk een rechthoek met hazelnootpasta en vervolgens met slagroom. Leg er een ander rechthoek op. Bestrijk weer met hazelnootpasta en slagroom. Leg de derde rechthoek erop en druk goed aan.

Smelt de melkchocolade en pure chocolade au bain marie. Roer er de hazelnoten door. Zet de cake op een rooster boven een bakvorm met aluminiumfolie om overtollige chocolade op te vangen. Verdeel de chocolade over de taart en bedek ook de zijkanten goed. Zet in de koelkast om hard te worden en verplaats dan naar een mooi bord of schaal. Spuit er nog wat slagroom op en versier met Ferrero's.

Bekijk hier een video van dit recept.

Reacties

  1. Hmmmm die ziet er super lekker uit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo decadent, haha! Vond dit recept absoluut geweldig. Met de verschillende soorten chocolade, hazelnoten en... Ferreros! Wat een feest!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Salam aleikom ziet er zo lekker uit! Waar kan de pak Coffeelicious celebration cakemix mee vervangen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten