Appel-kwarkcake



Alweer een tijdje geleden kreeg ik een pakket met Kanzi kwark, met appel dus. De Kanzi appels zijn lekker knapperig en zoet en met deze appels zijn nu twee lekkere kwarksmaken ontwikkeld: appel en appel-kaneel. Je kunt de kwark kopen bij o.a. Jumbo en is lekker om zo te eten, maar ook om mee te bakken! Ik maakte eerder namelijk al een kwarkcake, die lekker fris en smeuïg is. Dus ik dacht, hoe lekker zal het zijn om dan de appelkwark hiervoor te gebruiken en te combineren met stukjes appel en amandelschaafsel. Nou dat is zeker lekker, echt een heerlijke cake!

Ingrediënten:
250 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
175 ml zonnebloemolie
1/2 tl kaneel
275 gr Kanzi kwark appel of appel-kaneel
350 gr bloem
1 zakje bakpoeder
1 appel, geschild en in stukjes
25 gr amandelschaafsel

Bereiding:
Mix de suiker met de vanillesuiker, eieren en olie.
Doe de kwark erbij. Mix goed en voeg dan bloem, kaneel en bakpoeder toe.
Mix tot een dik beslag. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 160) en vet een ronde vorm van 26 cm doorsnede in (ik gebruik altijd een papje van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem) of bedek hem met bakpapier. Giet het beslag erin en strijk glad. Verdeel de stukjes appel en amandelschaafsel erover en bestrooi met nog wat kaneel. Bak in ongeveer 40-50 minuten goudbruin en gaar. 

 

Reacties

Populaire recepten