Kaascroissantjes


 Wist jij dat het op 30 januari de nationale dag van de croissant is? Ik ook niet :D Maar nu wel! Ik kreeg van Henri Willig 3 verschillende babykaasjes en daar maakte ik deze heerlijke kaascroissantjes mee. Onwijs lekker voor bij een lunch of het ontbijt en nog leuker is, dat je het maakt met deeg dat je niet hoeft te kneden of te laten rijzen! Dat deeg maak je met kwark en bakpoeder en smaakt alsof je een gekneed en gerezen brooddeeg hebt gebruikt. Superhandig als je deze broodjes voor het ontbijt wilt maken. 

De croissantjes vulde ik met de Kruiden&knoflook kaas, de biologische rode chilikaas en jonge gouda kaas. Die kaas heb ik trouwens ook gewoon op brood en crackers gegeten, alledrie stuk voor stuk echt heerlijk van smaak en structuur. In de webshop en winkels van Henri Willig vind je deze babykaasjes in allerlei smaken, maar ook allerlei andere kazen en kaasproducten. Om een lekkere kaasplank te maken bijvoorbeeld, maar ook gewoon als broodbeleg.

Bekijk ook deze video op instagram om te zien hoe je deze lekkere broodjes maakt.



Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 24 stuks:
185 gr kwark
450 gr bloem
1 zakje bakpoeder
1.5 tl zout
6 el melk (koud, anders gaat de bakpoeder al werken)
6 el olie
1 ei en 1 eigeel
Vulling:
1/4 babykaas kruiden&knoflook
1/4 babykaas rode chili
1/4 babykaas jonge gouda
Extra:
2 eigelen
1 el melk
Sesamzaadjes, nigellazaadjes, Italiaanse kruiden

Bereiding:
Klop de kwark los met de melk, olie en het ei en eigeel. Meng bloem met bakpoeder en zout en voeg dat toe (het kan zijn dat je iets meer bloem nodig hebt als het te veel plakt). Meng tot een zacht en soepel deeg (kneden is niet nodig). Doe in een plastic zakje en laat een kwartier in de koelkast rusten.

Snijd de kaas in kleine reepjes. Verdeel het deeg in drie bollen en rol deze ieder uit tot een cirkel. Snijd uit elke cirkel 8 punten en leg aan de brede kant wat stukjes kaas. Rol elke punt strak op en buig tot een croissantje (zorg dat de punt onderop zit, anders gaat de vorm open). Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met eigeel en bestrooi met sesamzaadjes, nigellazaadjes of Italiaanse kruiden. Bak ze op 200 graden gaar in ongeveer 15 minuten. 

Reacties

Populaire recepten