Lunchwraps - foodblogswap

Deze maand doe ik weer eens mee met de foodblogswap van facebook, dat is weer een andere versie dan de swiepswoepswap van instagram. Kleiner clubje, maar dat maakt niet uit! Ik werd gekoppeld aan Anna van AantafelbijAnna. Op haar site vind je vooral vegetarische recepten en meestal met groenten van het seizoen. Dus mocht je daar van houden, neem vooral even een kijkje. Ik wilde eerst de stoofpeertjescake maken, die zag er zo leuk en lekker uit, en deze rösti ovenschotel met prei ga ik zeker ook nog een keer proberen. Maar voor de swap koos ik voor de lunchwraps. Ik kreeg namelijk familie op bezoek voor de verjaardag van mijn dochter en dan maak ik altijd een lunch. 

Ik vulde de helft van de wraps met homemade hummus, rauwkost en feta, de andere helft met mayo, kipfilet (broodbeleg) en rauwkost. Superlekker, mijn zoon heeft er die dag wel 6 op (met avondeten weer haha). Anna deed er trouwens ingemaakte meiraap in, dat lijkt me ook lekker, alleen zijn die nu niet in het seizoen. Ingemaakte rode ui is trouwens ook heerlijk! In ieder geval, ik ga zeker nog vaker lunchwraps maken met verschillende vullingen.

Video zien? Die vind je op mijn instagramaccount, klik hier.Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor de hummusvariant:
6 wraps
Half blik kikkererwten
1 el tahin
1 el citroensap
Zout en zwarte peper naar smaak
Rauwkost naar keuze (ik had worteljuliënne, ijsbergsla, rode puntpaprika en komkommerrepen)
50 gr feta of witte kaas
Ingrediënten voor de kipfiletvariant:
6 wraps
75 gr mayonaise
350 gr kipfilet (broodbeleg)
Rauwkost naar keuze (ik had worteljuliënne, ijsbergsla, rode puntpaprika en komkommerrepen)

Bereiding:
Maak de hummus door een beetje vocht van de kikkererwten apart te houden. De rest laat je uitlekken en spoel je af. Doe samen met de tahin en citroensap in een blender of keukenmachine en maal tot een mooie romige hummus. Breng op smaak met zout en peper.

Bestrijk een wrap met de hummus en beleg met de rauwkost. Verkruimel er wat feta over. Vouw de zijkanten wat naar binnen en rol dan op tot een dikke rol. Snijd doormidden.

Voor de kipfiletversie bestrijk je een wrap met mayonaise, leg daarop in het midden 3 plakjes kipfilet, iets overlappend. Verdeel er rauwkost over, vouw de zijkanten iets naar binnen en rol op tot een dikke rol. Snijd doormidden. 

Reacties

Populaire recepten