Traktatie uiltjes

 


We trappen het nieuwe jaar af met deze vrolijke traktatie! Ik zag de uiltjes (uiteraard) op pinterest en ben er zelf mee aan de slag gegaan. Ik heb nu foam gebruikt, maar je kunt ook gewoon karton of vilt nemen. En ik plakte er een mini ritter chocolaatje op, maar je kunt ook iets anders kiezen: een doosje rozijntjes, een maoam snoepje noem maar op. Of je laat het non-food, dat kan ook. Dan plak je er alleen een leuk potlood of een leuke pen op. Ik bestelde buigbare potloden bij Dailystyle, maar die zijn dus niet zo stevig. Als je de uiltjes bijv. rechtop wilt zetten zijn gekleurde pennen of leuke potloden handiger. Bijv. deze van hema, of deze, of deze!

Om mooie rondjes te maken, gebruikte ik een ronde koekuitsteekvorm van 10 cm doorsnede en de achterkant van een spuitmondje voor de oogjes.

Wil je een video zien van hoe je deze uiltjes maakt? Op instagram heb ik een reel gedeeld waarin je dat heel goed kunt zien.

Wat heb je nodig?
Vellen gekleurd foam, karton of vilt (bijv bij hema of action)
Uitsteekvorm rond 10cm doorsnede en 2cm doorsnede
Wiebeloogjes (hema of action)
Lijm
Schaar
Zwarte stift
Oranje papier of karton
Dubbelzijdig tape
Potloden of pennen naar keuze
Mini Ritters (ik kocht een zak bij Kruidvat)

Hoe maak je ze?
Als je foam gebruikt druk je met de ronde vormen in het foam zodat je een afdruk krijgt. Knip deze netjes uit met een schaar. Plak steeds twee kleine rondjes op een groot rondje (dit zijn de ogen). Plak daarop weer wiebeloogjes of teken een dicht oogje met de zwarte stift.

Teken op het oranje papier of karton kleine hartjes en knip deze uit. Dit wordt het snaveltje. Plak deze onderaan tussen de ogen. Laat de lijm drogen voor je verder gaat. Draai het uiltje om en plak een ritter chocolaatje met behulp van dubbelzijdig tape achterop. Plak daarop weer een pen of potlood, ook met behulp van dubbelzijdig tape.

Reacties

Populaire recepten