Vlindertaart met chocolade en smarties

 


 Al weken heeft mijn dochter het erover, ze wil een vlindertaart voor haar 3e verjaardag. Dus die maakt mama dan natuurlijk :D. Ik vond op pinterest allerlei voorbeelden en maakte er een eigen versie van. Als basis koos ik voor mijn brownietaart, omdat die zo overheerlijk is en de garnering van deze taart best wel simpel is (ik bedoel, geen room, jam of meerdere lagen). Dan wil je dat de basis zelf ook goed op smaak is. En dat heb je met deze brownietaart, laat hem wel goed afkoelen in de koelkast, zo komt hij het best tot zijn recht. 

Het maken van de vlindervorm is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en kun je zien in mijn video op mijn instagramkanaal. Mooi versieren met ganache en Smarties en klaar is je vrolijke vlinder!

Ingrediënten voor een vorm van 28 cm:
5 eieren
250 gr suiker
180 gr bloem
1.5 tl bakpoeder
250 gr roomboter
200 gr pure chocolade
100 gr melkchocolade
Ganache:
90 gr pure chocolade
15 gr melkchocolade
90 ml slagroom
Smarties

Bereiding:
Smelt in een steelpan de roomboter met de pure en melkchocolade op laag vuur. Laat iets afkoelen. Mix in een kom de eieren met de suiker goed. Mix dan het chocolademengsel erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix er ook door. Giet dit in een met bakpapier beklede ronde vorm van 28 cm en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 40 minuten.

Laat de taart na het bakken een uur afkoelen en verwijder dan uit de vorm. Maak ondertussen de ganache door de slagroom te verwarmen. Doe de gehakte chocolade hierin en roer tot een gladde ganache. Laat dit minimaal een kwartier afkoelen en indikken tot het smeerbaar is. 

Snijd de taart doormidden. Snijd uit elke helft een driehoekje (zie foto) en leg ze met de ronde kant tegen elkaar op een groot bord. Bestrijk de bovenkant met ganache en versier met smarties.



Reacties

Populaire recepten