Plaattaart met kipfilet en asperges Ik maak vaak plaatpizza met tonijn, favoriet hier. Maar ik wilde wel eens wat anders maken en zag in een tijdschrift een plaattaart met crème fraiche, ham en asperges. Ik toverde dat recept op in een eigen versie met aspergetips, paprika, rode ui en kipfilet. Supersimpel en ongelofelijk lekker! Die gaat zeker vaker op tafel komen hier. 

Voor de bodem gebruikte ik een pakje deeg voor hartige taart. Ik weet dat ik meestal zelf mijn deeg maak, maar soms is dit wel zo makkelijk, net als bladerdeeg, dat maak ik ook niet zelf. 

Ingrediënten:
9 plakjes deeg voor hartige taart
125 gr crème fraiche
2 tl za'atar
1 kleine ui, in halve ringen
Halve courgette, in dunne plakjes
1 oranje puntpaprika in ringen
100 groene aspergetips
150 gr plakjes kipfilet (broodbeleg)
100 gr vers geraspte kaas (jong belegen of belegen)

Bereiding:
Laat de plakjes deeg ontdooien en leg ze tegen elkaar aan (iets overlappend) op een bakplaat met bakpapier. Druk de randjes goed op elkaar. Bestrijk met crème fraiche en bestrooi met de helft van za'atar. Beleg met ui, courgette, paprika, aspergetips en kipfilet. Bestrooi met de rest van de za'atar en bak de plaattaart 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180).

Reacties

Populaire recepten