Capresepakketjes Elk jaar krijg ik het verzoek om ook gezonde hapjes te delen voor de ramadan. Dat probeer ik ook steeds te doen. Zo zag ik een video van sladriehoekjes en ik ben ermee aan de slag gegaan. Deze driehoekjes van ijsbergsla zijn gevuld met gebraden kip, mozzarella, pesto, tomaat en basilicum, superlekker! Je dipt ze in een lekker yoghurtdipje en smullen maar. 

Belangrijk is om een mooie grote ijsbergsla te gebruiken waar je de bladeren voorzichtig vanaf haalt. Ik had een kleinere en kon er maar een aantal gebruiken. Hoe verder je naar binnen komt, hoe kronkeliger en kleiner de bladen zijn namelijk. Soms kan het dus ook zijn dat je 2 kroppen nodig hebt. De sla die over is, kun je uiteraard gewoon gebruiken voor een lekkere salade. 

Voor de kip gebruik ik zoals altijd de kipkruiden van Moroccan Spicy Secrets, dat is onze favoriet! Ik doe er wel vaak nog wat paprikapoeder bij voor de kleur. De kip braad je eerst in zijn geheel en snijdt hem dan in plakjes, superlekker!

Ingredi├źnten voor ongeveer 10 driehoekjes:
10 grote bladen ijsbergsla
1 kipfilet (ca. 250 gr)
1 tl kipmix
1 tl paprikapoeder
3 el olijfolie of zonnebloemolie (of mix)
1-2 tomaten in dunne plakjes
200 gr mozzarella (maxi) in plakjes
Handje basilicumblaadjes
3 el groene pesto
Dip:
1 el mayonaise
3 el yoghurt
Snufje zout en zwarte peper
Mespuntje oregano

Bereiding:
Meng de kruiden met de olie en smeer de kip hiermee in. Bak de kip aan beide zijden mooi goudbruin en gaar in een koekenpan. Snijd dan in plakjes. Zet alle spullen klaar en snijd de ijsbergslabladeren in het harde gedeelte in tot aan het midden (anders kun je ze niet vouwen). Vouw de rafelige randjes naar binnen toe voor een mooie gladde rand.

Leg dan linksonder een plakje kip, linksboven 2 plakjes mozzarella, rechtsboven een plakje tomaat en rechtsonder een paar blaadjes basilicum. Schep een klein beetje pesto op de mozzarella. Vouw dan het blad tot een driehoekje. Begin linksonder bij de kip, vouw naar boven over de mozzarella, dan naar rechts over de tomaat en vervolgens naar onder over de basilicum. Als het goed is, heb je nu een driehoekje. Vouw zo alle bladeren.

Lukt het niet met deze beschrijving? In deze video zie je hoe je ze vouwt.

Roer voor de dip de mayonaise met de yoghurt en kruiden en serveer direct.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten