Parelcouscoussoep met balletjes



 Wij eten graag soep en ik varieer hier vaak in. Ook tijdens de ramadan maak ik afwisselend harira en andere soepen. Deze soep met parelcouscous en gehaktballetjes is heerlijk om eens te maken. Het is niet moeilijk en je hebt in een keer een grote pan vol. Ideaal om 2 dagen van te eten of om een deel in te vriezen.

Parelcouscous kun je tegenwoordig goed in de supermarkt verkrijgen, maar je vindt het ook in Turkse en Marokkaanse winkels. Ik heb er nu 200 gram in gedaan, maar als je liever een bouillonachtige soep wilt met wat minder pastabolletjes, kun je ook 150 gram nemen.

Ingrediënten:
200 gr rundergehakt
1 el gehaktkruiden (ik gebruik de keftamix van Moroccan Spicy Secrets)
1 ui
1 teentje knoflook
4 wortels (bospeen)
Paar takjes verse platte peterselie
1 tl Italiaanse kruiden
2 blokjes kippenbouillon
2 liter kokend water
200 gr parelcouscous
100 gr verse spinazieblaadjes

Bereiding:
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en vorm minibolletjes ervan. Bak deze in een koekenpan met een beetje olijfolie rondom goudbruin en haal dan uit de pan. Snipper de ui en snijd de wortels in plakjes. Pers het knoflookteentje uit. Bak in de koekenpan waar je het gehakt hebt gebakken de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg dan de wortel en peterselie toe en bak even mee. 

Los ondertussen de bouillonblokjes op in het kokend water in een soeppan. Voeg het uimengsel toe en roer goed. Doe dan de Italiaanse kruiden en de parelcouscous erbij en roer goed. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur de parelcouscous gaar worden. Roer af en toe even door om te voorkomen dat ze aan de bodem van de pan plakken. Roer tenslotte de spinazieblaadjes en gehaktballetjes door de soep en laat de spinazie slinken. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en smullen maar!

Reacties

Populaire recepten