Amandel-sesamkoekjes met honing Ik maak al jaren deze bliget, sesamhoorntjes met honing en amandelen. Superlekker krokant en sticky, zonder dat het mierzoet is (in het deeg zelf zit namelijk geen suiker). Via tiktok kwam ik een andere vorm tegen van dit koekje, althans, diegene had er een eigen recept voor. Maar ik gebruik gewoon mijn bliget recept, omdat ik weet dat die goed lukt! Resultaat zijn deze mooie koekjes, die echt superleuk staan met andere koekjes op een plateau voor het suikerfeest. Maar ook los zijn ze natuurlijk fantastisch om naar te kijken (en op te eten :D).

Wil jij nog meer lekkere koekjesrecepten ontdekken? Bekijk dan mijn koekjesoverzicht met 122 recepten of bestel een van mijn boeken: 100 luxe koekjes met 100 koekjesrecepten of 100 heerlijke hapjes waarin een hoofdstuk met 15 nieuwe koekjesrecepten staat.

Mocht je niet begrijpen hoe je de vorm krijgt, bekijk dan mijn reel hiervan op mijn instagramaccount.

Ingredi├źnten voor ongeveer 50 stuks:
200 gr sesamzaad, geroosterd
250 gr bloem
2 eigelen
2 eetl. gesmolten boter
2 tl. kaneel
2 tl. gemalen anijszaad (of stamp in een vijzel)
100 ml lauwe melk om te kneden
Decoratie:
Ongeveer 50 gepelde en gebakken amandelen
500 gr honing, au bain marie verwarmd
Olie om te frituren

Bereiding:
Meng bloem met  de sesamzaadjes, boter, eigelen, kaneel en anijs. Voeg dan melk toe tot je een samenhangend deeg hebt dat enigszins soepel is. Rol het uit en steek er rondjes uit met een uitsteekvorm of glas. Vouw de onderste helft van elk rondje naar boven, maar niet helemaal tot het uiteinde. je moet een klein randje van 2 mm overhouden. Knijp vervolgens de puntjes samen en werk zo alle rondjes af. 

Verhit de olie in een pan tot ongeveer 180 graden en zet het vuur dan lager. Bak steeds ongeveer 6 koekjes tegelijk mooi goudbruin, haal uit de olie en dompel meteen in de warme honing. Laat ze even zwemmen en schep dan over in een vergiet om even uit te lekken. Steek in elk koekje 1 of 2 amandelen.

Reacties

Populaire recepten