Amandelmakroud met citroen
Koekjes, ik ben er zo dol op om ze te maken! Deze makroud maak je met amandelmeel (of maal zelf amandelen fijn), suiker, eiwit en citroen. Supersimpel, maar zo'n lekkere combinatie, zeker met het citroenglazuur erom.
Makroud zijn trouwens koekjes in ruitvorm, meestal gemaakt van een griesmeeldeeg en gevuld met dadelpasta of amandelspijs. Deze versie is dus wat anders, maar noem ik toch makroud vanwege de vorm die ze hebben.
Voor het mooie witte glazuur heb ik royal icing mix gebruikt, dat werkt het best vind ik, beter dan met alleen poedersuiker. Hiermee krijg je echt dat mooie witte laagje zonder dat het doorzichtig wordt. Voor de koekjes zelf had ik amandelmeel van molen de Hoop, die is heel fijn om mee te werken. Je kunt eventueel ook zelf gepelde amandelen fijnmalen, dat is ook prima.
Video zien? Op mijn instagramkanaal kun je deze bekijken.
Ingrediënten voor 25 stuks:
250 gr amandelmeel
100 gr witte basterdsuiker
Geraspte schil en sap van een halve citroen
1-2 eiwitten
Glazuur:
250 gr royal icing poeder
2-3 el citroensap
25 amandelen met schil
Bereiding:
Meng het amandelmeel met de suiker, citroenrasp en schil. Voeg dan beetje bij beetje het eiwit toe tot je een samenhangend mengsel hebt. Verdeel dit mengsel in 3 gelijke bollen en rol die uit tot een slang van ongeveer 3 cm dik. Druk wat platter en snijd er ruitjes van. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze op 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 10-12 minuten. Ze moeten aan de onderkant lichtbruin worden, maar aan de bovenkant licht van kleur blijven.
Laat ze daarna afkoelen. Maak ondertussen het glazuur door aan het poeder steeds een beetje citroensap toe te voegen. Klop goed door met een garde tot je een mooi dik en wit glazuur krijgt. Het mag echt niet te dun zijn. In mijn video op instagram zie je hoe het moet worden. Dompel de koekjes erin en haal met een vork eruit. Leg ze op een rooster zodat overtollig glazuur eraf kan lopen. Laat ze zo hard worden.
Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.
Kan je de royal icing ook zelf maken met suiker en Citroen?
BeantwoordenVerwijderenja met poedersuiker en eiwit
VerwijderenJammer dat je de doorsnee niet laat zien. Ik vind dat vaak bepalend of ik een soort koekje wil maken.
BeantwoordenVerwijderenOp mijn instagramkanaal staat een video waar je de binnenkant kunt zien
VerwijderenIk heb een screenshot toegevoegd
VerwijderenOh wat superlief van je!! Ik kreeg deze koekjes door hun uiterlijk niet uit mijn hoofd. En ik heb geen social media.
VerwijderenIk ga ze maken en zal laten weten hoe ze gevallen zijn!
Dankje!
Nog een vraagje. Kun je deze op voorhand maken. Dus zijn ze lang te bewaren? Of beter vers maken ( voor suikerfeest )
BeantwoordenVerwijderenIemand die weet of het op voorhand gemaakt kan worden
Verwijderenjahoor, zeker een week houdbaar
VerwijderenDankje.
VerwijderenIk heb ze gemaakt en ze zijn super lekker. Bedankt voot het delen van dit recept.
Hoi,
BeantwoordenVerwijderenIk wil ze vegan maken, kun je het eiwit vervangen door iets anders?