Café noir bonbons



 Ik kreeg een tijd geleden al een stapel met siliconen bonbonvormen van darnastore. Superleuk en heb er al wat bonbons mee gemaakt, deze raffaellobonbons en deze oreo fudgekoekjes. Deze keer koos ik voor de bloemvorm en maakte lekkere bonbons met de bekende café noirkoekjes. Ik maakte een vulling van deze koekjes (fijngemalen), monchou en cornflakes (voor wat crunch) en deed dat tussen een laagje witte en pure chocolade. Zo lekker! Je kunt dit recept ook in andere bonbonvormen maken natuurlijk.

Ingrediënten voor 24 stuks:
150 gr café noirkoekjes
100 gr monchou roomkaas
2 handjes cornflakes
150 gr witte chocolade
150 gr pure chocolade

Bereiding:
Maal de koekjes fijn in een hakmolen of blender. Doe de cornflakes in een ziplockzak en knijp samen tot het wat kleinere stukjes zijn. Meng met de koekjes en de monchou tot een samenhangend mengsel. Smelt de witte chocolade au bain marie en doe evt. in een klein spuitzakje, maar een lepel kan ook. Schep of spuit een klein laagje witte chocolade in de vorm en schud even tot het glad wordt. Leg in de vriezer tot het had is (in een minuut of 10). Druk dan wat vulling erop en druk goed aan. Laat wel een klein randje over voor de pure chocolade. Smelt de pure chocolade ook au bain marie en verdeel een klein laagje over de vulling. Strijk glad en laat hard worden in de vriezer. Druk de bonbons dan uit de vorm en maak nog zo'n batch met de overgebleven chocolade en vulling.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten