Ferrero en raffaellokoekjes


Bekijk hier de video!

 Wie is er nou niet dol op ferrero en raffaello? Ik wel in ieder geval :D En hoe leuk is het om daar dan ook koekjes mee te maken. Met de bonbons zelf of een versie waarbij je de verschillende smaken gebruikt. Deze maizenakoekjes maakte ik in twee varianten: een ferrerokoekje gevuld met hazelnoot en in een jasje van melkchocolade met hazelnoten en een raffaellokoekje gevuld met een amandel en in een jasje van witte chocolade en kokos. Erg lekker!

Ingrediënten:
125 gr roomboter op kamertemperatuur
50 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker of vanillearoma
1-2 eigelen
35 gr maïzena
1/2 tl bakpoeder
200 gr bloem
Ferrero:
15 geroosterde hele hazelnoten
75 gr gehakte geroosterde hazelnoten
200 gr melkchocolade
50 gr witte chocolade
Raffaello:
15 hele gepelde amandelen, geroosterd
50 gr kokos
200 gr witte chocolade
50 gr melkchocolade

Bereiding:
Meng boter met poedersuiker en vanillesuiker. Voeg bloem, bakpoeder en maëzena toe en doe dan eerst 1 eigeel erbij. Meng tot een samenhangend deeg. Is het te droog, doe er dan nog een eigeel bij, anders hou je het bij 1. Vorm 30 gelijke bolletjes van het deeg en maak de koekjes daarna per soort, ander vergeet je welke noot waarin zit.

Doe in de helft van de bolletjes een hazelnoot en vorm tot een ovaal koekje. Doe in de andere helft van de bolletjes een amandel en vorm ook tot een ovaal koekje. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 12-15 minuten. De koekjes blijven licht, maar moeten aan de onderzijde lichtbruin zijn.

Laat ze afkoelen op een rooster. Smelt dan voor de ferrerokoekjes de melkchocolade au bain marie. Houdt de helft apart en roer door de andere helft de gehakte hazelnoten. Dompel de koekjes eerst voor de helft in de chocolade met noten en leg op een plank met aluminiumfolie. Laat ze hard worden. Dompel dan de andere helft in de gewone melk chocolade en leg op een plank met aluminiumfolie. Smelt ook de witte chocolade en doe in een klein spuitzakje of boterhamzakje. Knip er een piepklein puntje af en spuit lijntjes op de melkchocolade. Haal er dan een satéprikker doorheen (heen en weer) voor een marmereffect. In mijn video kun je goed zien hoe dat moet. Laat ze hard worden.

Voor de raffaellokoekjes smelt je de witte chocolade, dompel de koekjes er met een helft in en dan in de kokos. Leg op een plank met aluminiumfolie en laat hard worden in de koelkast. Dompel dan de andere helft in de witte chocolade en versier met melkchocolade net als de andere koekjes (marmereffect). Laat ze ook hard worden.

Reacties

  1. Samira

    Hey Hey
    Ik zie dat je het hebt over een video van je koekjes Mr ik vind deze nergens terug. Kan je me ermee helpen aub
    Grtjs Samira

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb t linkje erin gezet. Hij staat op mijn instagramkanaal

      Verwijderen
    2. Salam alaikom, zie geen Foto's van stappenplan alleen de beschrijving klop dat?

      Verwijderen
  2. Super makkelijk om te maken en ze zien er zo mooi uit. Heel feestelijk maar vooral lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit maar mag ik vragen waarom je het eigeel pas toevoegt nadat je de bloem hebt vermengt? Zou toch voor de bloem en maizena erin moeten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat komt omdat je soms 1 en soms 2 eigelen nodig hebt. Dat weet je niet van tevoren

      Verwijderen
  4. Dankjewel voor je recept. Heb ze gemaakt en moet zeggen dat ze erg lekker zijn en geslaagd

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten