Kipsandwiches

Al een hele tijd wilde ik van die leuke driehoeksandwiches maken. Had al een keer casinobrood gekocht, maar het kwam er maar niet van om ze te maken. Maar nu kreeg ik van Henri Willig de vraag om een lekker hapje te maken met hun kaas en kaasproducten. Dus ik ging aan de slag en maakte deze lekkere sandwiches met gegrilde kip, een heerlijke abrikozenspread, tomaat, mayo, sla, avocado en hun lekkere jonge gouda kaas. Echt een topcombinatie!


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!
 Ingrediënten voor 8 sandwiches:
6 casino boterhammen
250 gr kipfilet
1 tl paprikapoeder
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
3 el olijfolie
Sla naar keuze
Tomaat in plakken
50 gr mayonaise
1 avocado in plakjes

Bereiding:
Sla de kipfilet plat en snijd in 2 stukken. Meng de kruiden met de olijfolie en wentel de kip hierdoor. Grill de kip in een grillpan of in een contactgrill aan beide zijden mooi bruin en gaar. Neem voor elk stapeltje 3 casinoboterhammen en rooster deze in een broodrooster, oven of contactgrill lekker krokant. 

Bestrijk de eerste boterham met de abrikozendip, leg daarop wat sla en dan de kip. Bestrijk een tweede boterham met mayo en beleg met kaas, tomaat en avocadoplakken. Bestrooi met een beetje zout en peper. Leg deze boterham op de eerste en doe de derde boterham erop. Snijd voorzichtig schuin door tot je twee driehoeken hebt. Snijd deze driehoeken dan weer door tot 2 kleinere driehoekjes en steek er een satéprikker in zodat het mooi aan elkaar blijft zitten.

Reacties

Populaire recepten