Lm3elka - griesmeel-kokosghribia

 


Oke, deze koekjes, ze lijken zo simpel he en toch heb ik ze 4 keer gemaakt voor ze echt het cracklingeffect kregen! Ik heb eindelijk kunnen achterhalen waar het aan lag. Ik bak mijn koekjes altijd op heteluchtstand, maar dat werkt dus niet voor zo'n effect. Je moet deze koekjes bakken op boven- en onderwarmte én 1 richel boven het midden. Dan cracken ze mooi en blijft het poedersuiker erop zitten. Het recept heb ik van een Franse blog, heb daarvoor ook anderen geprobeerd, maar deze hou ik aan omdat deze dus wel goed lukten. 

Ingrediënten voor 25 stuks:
125 gr fijne griesmeel
125 gr kokosrasp
100 gr suiker
2 eieren
60 ml zonnebloemolie
Rasp van 1 citroen
3 gr bakpoeder
1 el jam naar keuze
Poedersuiker

Bereiding:
Meng griesmeel, kokos en suiker. Voeg de eieren, olie, citroenrasp, bakpoeder en jam toe en meng tot een wat plakkerig mengsel. Zet een kommetje poedersuiker klaar en een bakplaat met bakpapier. Verwarm je oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte. 

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot van het deeg en rol door poedersuiker. Leg op de bakplaat en druk een beetje platter. Bak de koekjes ca 10-12 minuten op de richel boven het midden. 

Reacties

 1. Kan het ook zonder jam?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor dit recept Ellouisa en al het voorwerk wat je hebt verricht! Elk jaar probeer ik deze koekjes te maken vanuit verschillende recepten en nooit is het mij gelukt! Heb het vandaag gemaakt en alle stappen duidelijk gevolgd en m’n koekjes zien er precies uit zoals op jouw foto. Nogmaals dank!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed!! Ik had dat dus ook idd en heb uiteindelijk aan een franse foodblogger gevraagd hoe ze het bakte en zo kwam ik aan DE tip! Zo blij mee!

   Verwijderen
 3. Kan je ook zonder jam en honing?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gebruik je mais of tarwe griesmeel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo lang verschillende recepten geprobeerd, werden allemaal harde koekjes. Dit is het recept wat ok zocht heerlijk en super gemakkelijk. Ik had trouwens alleen middel griesmeel en finot griesmeel. Heb ik gemengd en werkte prima! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten