Review: Fissler pannenset

 Al een tijdje was ik op zoek naar een nieuwe en vooral kwalitatief goede pannenset. Ik kreeg namelijk 2 jaar geleden een set, maar deze pannen zijn vrijwel allemaal al heel erg beschadigd. De laag die erover zit gaat heel snel kapot en dat is niet handig als je zo vaak kookt en bakt als ik. Op internet las ik over de pannensets van Fissler en dat men hier vaak tevreden over was. Ik dacht eraan om een set van die pannen te kopen. Ik koos voor de Fissler San Francisco set inclusief koekenpan voor 214,95. Ik heb ze inmiddels uitgeprobeerd en deel graag met jullie wat ik ervan vind.

Wat zit er in de Fissler San Francisco pannenset?

De set bestaat uit vijf kookpannen en 1 grote koekenpan. Er is een grote soeppan van 24 cm doorsnede voor ruim 5 liter soep, 2 hoge kookpannen van 20 en 24 cm. Een steelpan van 16 cm doorsnede en een lage braadpan van 20 cm. Daarnaast zit er een grote koekenpan van 28 cm doorsnede bij. Voor mij is dit een ideale samenstelling van een pannenset. Ik zou alleen nog een wok willen toevoegen, maar dat hoeft op zich niet in een set te zitten. Die kun je ook gewoon los kopen natuurlijk.

Hoe zien de pannen eruit?

De pannen zijn gemaakt van gesatineerd roestvrij staal. Ze zien er echt onwijs mooi en kwalitatief uit, dat zie je soms gewoon aan een pan. Ze zijn vrij zwaar door de dikke bodem van de pannen. Die bodem zorgt ervoor dat de warmte goed wordt verdeeld en dat is natuurlijk top! Alle pannen, behalve de steelpan, hebben een glazen deksel. De kleinste deksel kun je echter ook gewoon op de steelpan doen als je dat nodig hebt. De steelpan heeft trouwens een vrij lange steel. handig met de grote fornuizen van tegenwoordig! Alle pannen hebben een speciale schenkrand zodat je gemakkelijk kunt afgieten. Ik heb dit uitgeprobeerd met pasta en aardappels en dat ging inderdaad heel goed!

De koekenpan is zwart met een hoge rand, gemaakt van PFAS vrij materiaal, helemaal goed! Door de hoge rand kun je hem goed als hapjespan gebruiken. Al zou een deksel dan wel handig zijn. Gelukkig heb ik zelf nog wel een deksel die erop past.

Kunnen de Fissler pannen op elke warmtebron?

Ja dat kan! Ik heb zelf een gasfornuis en daar kunnen ze dus prima op, maar ook op inductie, keramisch, halogeen of elektrisch fornuis kun je ze gebruiken. Ze kunnen zelfs in de oven! Dat kan soms handig zijn, bijvoorbeeld als je een frittata maakt in het braadpannetje. 

Beoordeling

Dan nu mijn oordeel over de pannenset, want heb ze nu even in gebruik en alles uit kunnen proberen. 

  • Koken: de pannen koken prima, ze hebben goede afmetingen (zowel in doorsnede als in hoogte) en koeken niet gauw aan. Zowel de koekenpan als de kookpannen.
  • Kwaliteit: de pannen zijn van goede kwaliteit roestvrij staal met een verzwaarde bodem. Ik kan natuurlijk nog niet zeggen of ze jaren meegaan, maar ik heb een gevoel van wel!
  • Gebruiksgemak: de pannen zijn makkelijk te gebruiken en op te stapelen in mijn grote pannenlade. Je kunt ze dus zowel op het fornuis als in de oven gebruiken en dat kan soms handig zijn als je graag kookt en verschillende technieken gebruikt. Het afgieten gaat ook heel makkelijk, heel fijn.
Al met al ben ik heel tevreden met mijn nieuwe pannen van Fissler! Nu nog op zoek naar goede keukenmessen om verschillende producten mee te snijden. Mocht jij tips hebben, let me know!

Reacties

  1. Fissler zijn geweldige pannen. Heb het geluk dat ik dichtbij de fabriek woon en daar bij de fabriekswinkel kan kopen.
    Dan je vraag over een messenset, ik heb verschillende messen van het merk Zwillinge. Die zijn echt heel goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten