Chocoladecupcakes met frambozen



 Oh wat ben ik blij met mijn nieuwe spuitmondje! Hij maakt zulke mooie toeven, echt geweldig gewoon! Je noemt dit spuitmondje officieel Russian ballroom, nou dat snap ik wel. Het is toch net een mooie baljurk? Het was trouwens wel even een zoektocht naar hoe je dit spuit en ze zijn nog niet perfect, mijn toeven. Je moet de spuitzak namelijk heen en weer draaien tijdens het spuiten, daar kwam ik pas achter toen ik ermee bezig was en er helemaal geen mooie toef ontstond! Lang leve youtube toch? Op instagram vind je mijn reel van deze cupcakes en hoe je de toef spuit, want dat is dus nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Los daarvan is deze cupcake ook gewoon onwijs lekker. Chocolade en frambozen dat is toch altijd een goede combinatie? 

Voor de cupcakes gebruik ik mijn basisrecept met wat extra pure chocolade callets erdoor voor een intensere chocoladesmaak. Bovenop een toef van heerlijke frambozencrème, deze keer koos ik voor een mix van crème chantilly en mascarpone (voor de stevigheid) met daardoor een smaakpasta framboos. Dat is echt ideaal, zeker nu fruit zo duur is, maar ook omdat je geen gedoe hebt met fruit inkoken, pureren en zeven. 

Superlekker en mooi om te maken voor moederdag bijvoorbeeld!

Ingrediënten voor 12 stuks:
2 eieren
100 gr suiker
1 vanillesuiker of 1 tl vanillearoma 
125 ml zonnebloemolie 
125 ml melk 
150 gr bloem 
Half zakje bakpoeder
2 el cacao
50 gr chocoladecallets puur
Topping:
150 gr mix voor crème chantilly
100 gr melk
100 gr water
1 el 
smaakpasta framboos (of meer naar smaak)

125 gr mascarpone

Extra:
Verse frambozen, gesmolten pure chocolade

Bereiding:
Mix de eieren, suiker en vanillesuiker of vanillearoma luchtig. Mix de zonnebloemolie en melk erdoor. Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe en mix goed. Bedek je muffinvorm met papiertjes en schep of giet daarin wat beslag (niet te vol). Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 15-20 min. Laat ze daarna afkoelen op een rooster. 

Mix het poeder voor de crème chantilly met de melk en het water tot een stevige room. Klop de mascarpone eerst los in een aparte kom en mix dan door de crème chantilly. Doe de smaakpasta erbij en mix erdoor. Voeg eventueel wat meer toe als dat nodig is (proeven). Wil je een rozere kleur, gebruik dan eventueel nog wat kleurstof. Doe het spuitmondje in de spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes. Dat doe je door de spuitzak tijdens het spuiten steeds een klein beetje de ene kant en dan weer de andere kant op te draaien. In mijn video op instagram zie je wat ik bedoel. Garneer met nog wat gesmolten chocolade, frambozen en muntblaadjes.


Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten