Traktatie: donutrups

 


Deze donutrupsen maakten mijn zoontje en ik al eerder een keer als traktatie, maar toen liep het een beetje in de soep door corona (halve klas en het moest eigenlijk een verpakte traktatie zijn etc.). Dus deze keer voor zijn 11e verjaardag weer in de herhaling! We maakten er nu 3 met hele mini donuts, maar je kunt ook voor gehalveerde grote donuts gaan, zoals we vorige keer hebben gedaan. 

In sommige supermarkten heb je al donuts met glazuur, maar hier hebben ze die niet in mini variant, dus hebben wij ze zelf versierd. Dat is ook leuk om te doen en niet moeilijk! Verder vond ik gelatinevrije snoepjes voor de pootjes, heel fijn! Hieronder lees je wat ik allemaal gebruikt heb en hoe ik het gemaakt heb. Maar wil je een video zien, kijk dan vooral even op instagram.

Wat heb je nodig?
Donuts (groot of mini) met chocolade en/of glazuur
Snoepjes voor pootjes, ik had deze (gelatinevrij)
Snoepoogjes
50 gr witte chocolade

(evt. royal icing poeder, kleurstof en sprinkles voor glazuur)

Bereiding:
Versier je donuts eventueel met zelfgemaakt glazuur. Dat doe je door royal icingpoeder in een schaaltje te doen en met een klein beetje water te mengen tot een dik glazuur. Het mag absoluut niet te lopend zijn, dan loopt het van je donut af. Meng er een kleurstof naar keuze door en dompel een donut erin met de bovenzijde. Leg op een plank of schaal en bestrooi met sprinkles naar keuze. De chocoladedonuts kun je versieren met nog wat lijntjes gesmolten witte chocolade. Houdt er een aantal apart als hoofd van de rups, daar plak je 2 oogjes op met behulp van een druppeltje gesmolten witte chocolade. Laat de donuts opdrogen.

Steek dan in iedere donut twee snoepjes als pootjes en zet ze dan achter elkaar als een rups op een grote plank of schaal. Je kunt ze recht achter elkaar zetten of er een kronkel in maken.


Reacties

Populaire recepten