Twix cheesecake (no bake)



Mijn zoon werd vorige week 11 en hij mag zoals altijd kiezen wat voor taart ik zou maken. Vorig jaar koos hij voor een fortnitetaart met oreo en dit jaar had hij al wat tiktokfilmpjes naar me doorgestuurd van allerlei taarten haha. Maar de uiteindelijke keuze werd deze Twix cheesecake. Een caloriebommetje hoor! Een bodem van sprits, een dikke no bake cheesecakelaag, een laagje karamel en een laagje chocoladeganache. Afgemaakt met slagroom, en nog een enorme hoeveelheid Twix om en op de taart. Het bezoek vond het een superlekkere taart, een groot succes!

Ik had nu voor de rand nep twixjes van de Lidl gebruikt, maar kwam er later achter dat deze langer zijn dan de echte Twixjes. Denk dat het mooier is om de echte te gebruiken, dan is de rand wat lager. Ik heb trouwens het recept van Fitwaffle gebruikt en hier en daar ietsje aangepast. Voor de bodem van sprits is namelijk echt niet zoveel boter nodig als in het recept en ik voegde bijvoorbeeld klopfix toe aan de cheesecakevulling, omdat ik bang was dat het niet genoeg zou opstijven. Uiteindelijk werd het zeker stijf genoeg, maar je moet de taart wel minimaal 6 uur en liever nog langer (bijv een nacht) in de koelkast laten staan.

Ingrediënten voor een vorm van 24 cm:
3 zakken mini Twix
400 gr spritskoekjes
50 gr gesmolten boter
Cheesecakelaag:
500 gr roomkaas (bijv Philadelphia, maar eigen merk van Lidl kan ook)
350 ml slagroom (koud)
120 gr poedersuiker
2 zakjes klopfix slagroomversteviger
Verder:
100 gr karamel (bijv. bebogeen of bonnemaman, staat bij broodbeleg)
50 gr pure chocolade
50 gr melkchocolade
250 ml slagroom

Bereiding:
Maal de spritskoekjes fijn, bijvoorbeeld in een blender. Ik gebruik deze, die is heel krachtig en werkt supergoed! Gebruik code Ellouisa15 voor 15 euro korting! Meng met de gesmolten boter. Bedek een springvorm van 24 met bakpapier (alleen de bodem) en stort hierop het koekjesmengsel. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet rondom tegen de rand van de springvorm de Twixjes. Druk ze een beetje in het koekmengsel, zodat ze goed blijven staan als de bodem hard wordt in de koelkast.

Zet de vorm in de koelkast en mix ondertussen de roomkaas met de poedersuiker voor een minuut of 2. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de klopfix en schep dan voorzichtig door de roomkaas. Haal de vorm uit de koelkast en schep het cheesecakemengsel erop. Strijk mooi glad en strijk daarover de karamel uit. Zet minimaal 2 uur in de koelkast. 

Maak dan de ganache door 100 ml van de slagroom te verwarmen in een pannetje. Haal dan van het vuur en roer de chocolade erdoor (liefst chocoladecallets, maar fijngehakte chocolade mag ook). Roer tot het mooi glanzend is. Laat dit ongeveer een kwartier afkoelen tot het wat kouder is. Verdeel dan over de karamellaag en strijk mooi glad. 

Snijd wat mini Twixjes in stukjes en verdeel over het midden van de cheesecake. Klop de resterende 150 ml slagroom stijf met 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje klopfix. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje (ik gebruik altijd deze) en spuit rondom mooie toefjes op de cheesecake.

Reacties

  1. Hmmm ziet er lekker uit! Deze ga ik maken voor mijn dochters verjaardag. Voor hoeveel personen was deze taart?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten