Speculoos-chocoladekoekjes (no bake)



 Zoek jij een simpel koekjesrecept? Dan is dit zeker wat voor jou! Vooral als je dol bent op speculoos en chocolade mmm. Ik deed er trouwens ook nog karamel bij, hoe lekker! En simpel is het dus, je maalt namelijk amandelen en speculoos fijn, voegt nog wat smaakmakers, boter en karamel toe en maakt hier een staaf van. Snijd deze in plakjes en garneer ze met wat gesmolten choco en speculooskruimels. Heerlijk!

Ingrediënten voor 16 stuks:
75 gr gepelde amandelen
150 gr speculooskoekjes
2 el cacao
2 el poedersuiker
50 gr gesmolten boter
2 el karamelpasta
Garnering:
100 gr melkchocolade

Bereiding:
Bak de gepelde amandelen in 2 el zonnebloemolie rondom goudbruin (wel blijven roeren). Laat uitlekken op keukenpapier en maal dan fijn. Ik gebruik hiervoor deze spice grinder van Cuisinart, die is echt ideaal! Maal ook de speculooskoekjes fijn en houdt 2 el apart voor de garnering. Meng de rest met de amandelen, cacao en poedersuiker. Voeg de boter en karamel toe en meng tot een homogene massa. Als het te droog is, doe je er nog wat extra karamel bij. Vorm er een staaf van en leg deze op een vel bakpapier. Maak de staaf ongeveer 3cm breed en 2 cm hoog en rol in bakpapier. Leg een half uur in de koelkast om op te stijven. 

Snijd dan in plakjes van 1 cm breed en zet even in de koelkast. Smelt ondertussen de melkchocolade au bain marie. Laat het iets afkoelen zodat het wat dikker wordt en minder snel van de koekjes afloopt. Schep dan op elk koekje een beetje melkchoco en garneer met speculoos kruimels. Laat hard worden in de koelkast.

Reacties

Populaire recepten