Speculooswafels Wafels, ik wilde ze al heel lang maken sinds ik mijn FlipSwitch heb. Daar zitten verwisselbare platen bij, waaronder de wafelplaten. Ik kwam op instagram speculooswafels tegen bij Sophie van Bael, eigenlijk een basisrecept met een lepeltje speculoospasta. je kunt dit basisrecept steeds vermenigvuldigen tot het aantal wafels dat je nodig hebt. Ik geef daarom nu de basis met 1 ei, voor circa 5 wafels. Daar kun je vervolgens alle kanten mee uit, doe er chocolate chips door of stukjes appel, kokos, noten, noem maar op! Of maak basiswafels en garneer ze naar keuze, slagroom, fruit, ijs, chocolade, karamel, nootjes yum!

Ingredi├źnten voor 5 wafels:
1 ei
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
75 gr gesmolten boter
3 gr bakpoeder
40 ml melk
100 gr bloem
Speculoospasta
Extra boter

Bereiding:
Mix het ei met de suiker en vanillesuiker. Klop de gesmolten boter erdoor. Voeg dan de melk, bloem en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Zet dit een kwartier in de koelkast om op te stijven. 

Verhit ondertussen je wafelijzer en leg een ijsschep klaar. Bestrijk je wafelijzer met een beetje boter en schep met de ijsschep op elke plaat een lepel beslag. Schep daarop een lepeltje speculoospasta. Doe het wafelijzer dicht en bak de wafels in een paar minuten goudbruin en gaar.

Reacties

Populaire recepten