Zomertiramisu



 Het is alweer eventjes warm weer (te warm naar mijn voorkeur, maargoed) en dan is het heerlijk om iets te maken wat je niet hoeft te bakken toch? Ik heb al verschillende no bake recepten op mijn blog staan, en daar heb ik er nu nog een aan toegevoegd. Deze zomertiramisu is echt heerlijk friszoet en ideaal voor een warme dag. Ik kreeg van Baktotaal een nieuwe bakvorm, die je natuurlijk kun gebruiken voor cakes en taarten, maar dus ook voor tiramisu. De afmeting is echt perfect voor een grote hoeveelheid, ook leuk om aan je bezoek te serveren, maar vooral handig om er meerdere dagen van te eten zonder dat je weer iets nieuws hoeft te maken. De bakvorm is 5 cm hoog, wat ook heel fijn is, voor deze tiramisu, maar ook voor cake.

Voor de room gebruikte ik deze keer crème chantilly, dat is superhandig, want je hebt alleen melk en water nodig en je mixt het in een mum van tijd dik en romig. Liever slagroom en mascarpone? dat kan natuurlijk ook. Gebruik dan 400 ml slagroom, 75 gr poedersuiker en 250 gr mascarpone. De slagroom klop je eerst stijf met de poedersuiker. De mascarpone klop je eerst apart los en mix je dan door de slagroom.

Ingrediënten:
2 pakken lange vingers (ca 350 gr)
200 ml melk
Room:
400 gr mix voor crème chantilly
260 gram melk
260 ml water
500 gr aardbeien
200 gr bramen
1 perzik in dunne schijfjes

Bereiding:
Pureer 150 gr van de aardbeien en zeef tot een lekkere aardbeiensaus. De overige aardbeien verdeel je in 3 delen: 1 deel laat je heel, 1 deel halveer je en 1 deel snijd je in kwarten. Je kunt zelf kiezen of je de kroontjes eraan laat of niet. 

Mix de poeder voor de crème chantilly met de melk en het water tot een dikke room. Dompel de lange vingers eerst in de melk en leg dan in de vorm. Bedek de gehele bodem. Strijk daar dan 1/3 van de room over en verdeel de aardbeiensaus erover. Leg er dan weer een laag in melk gedompelde lange vingers op en bestrijk met 1/3 van de room. Doe de resterende room in een spuitzak met stervormig spuitmondje en versier de bovenkant met deze room. Verdeel er het fruit over

Neem een dunschiller en schaaf langs de zijkant van de reep witte chocolade. Strooi dit over de tiramisu en zet hem minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.

Dit  recept is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten