Abrikozenflapjes



 Appelflappen zijn natuurlijk heerlijk, maar heb je ook wel eens abrikozenflappen gegeten? Die zijn ook onwijs lekker en simpel om te maken. De vorm die ik nu heb gevouwen zag ik bij een Duitse foodblogger die ik volg op instagram. Net wat leuker dan een gewone driehoek. 

Ingrediënten voor 10 flappen:
10 plakjes bladerdeeg
2 grote abrikozen
2 el suiker
1 el water
1 eigeel
2 el amandelschaafsel
Poedersuiker

Bereiding:
Snijd de abrikozen in stukjes en doe in een pannetje met de suiker en het water. Roer goed door en laat op laag vuur 5 minuten stoven. Laat dan afkoelen. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Neem een plakje en maak over 1 helft 5 sneetjes in het plakje. Vouw dubbel (met de sneetjes naar beneden) en schep er wat vulling op in het midden. Vouw dan de bovenste punten over de vulling heen naar beneden tot een driehoek. Druk de randjes goed aan (het is lastig om in woorden uit te leggen, je kunt het beste even naar de video kijken). Draai het driehoekje om en maak de sneetjes een beetje losser. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop het eigeel los met een beetje water. Bestrijk de flapjes ermee.

Strooi er wat amandelschaafsel op en bak de flappen ongeveer 15-20 minuten op 220 graden (hetelucht 200). Laat ze afkoelen en bestrooi dan met poedersuiker.

Reacties

Populaire recepten