Citroen-honingkoekjes

 


Koekjes bakken, mijn favoriete bezigheid :D. Zeker ook om samen met (een van de) kinderen te doen. Deze lekkere frisse citroen-honingkoekjes zijn simpel om te maken en zo lekker! Je blijft er van eten en voor je het weet zijn ze op! Voor de koekjes gebruikte ik berghoning van de Honingbij, een heerlijke honing om mee te bakken of om voor andere lekkere dingen te gebruiken. Het uitsteekvormpje heb ik uit Marokko, maar je kunt eigenlijk alle vormen gebruiken die je leuk vindt. 

Ingrediënten voor 25 koekjes:
60 gr roomboter in blokjes
1 eigeel
30 gr suiker
30 gr honing
150 gr bloem
Snufje zout
Rasp van 1 citroen
Glazuur:
100 gr poedersuiker
1 el citroensap
Amandelschaafsel, geroosterd

Bereiding:
Meng met je handen de boter, het eigeel, de suiker, honing, bloem, zout en citroenrasp tot een samenhangend en zacht deeg. Verpak in een plastic zakje en leg voor een uur in de koelkast. Rol het daarna uit op een met bloem bestoven werkplek tot ongeveer 4 mm dikte en steek er vormpjes uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 10-12 minuten. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met citroensap tot een dik glazuur. Bestrijk de koekjes er volledig of half mee en strooi er nog wat geroosterd amandelschaafsel op. Laat het glazuur hard worden.

Reacties

Populaire recepten