Albondigas - Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus



Wie kent ze niet, deze Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus? Samen met patatas bravas toch wel een van de bekendste tapas die de Spaanse keuken rijk is. In de tomatensaus gaat normaal gesproken gerookte paprikapoeder (pimenton), maar wij zijn daar niet zo dol op. Dus ik gebruik liever gewone paprikapoeder, ook heel lekker. Maar gebruik het gerust als jij dat wel lekker vindt, of doe wat van beiden, dat kan ook!

Ik zag trouwens dat je deze albondigas ook in een broodje kunt eten, lekker! In Spanje vind je zulke bocadillo's overal en met onwijs veel verschillende toppings. Ik ga het in ieder geval een keer proberen met deze balletjes, yum!

Ingrediënten:
300 gr rundergehakt
1 el gehakte verse platte peterselie
50 gr paneermeel
1 ei
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
Saus:
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 wortel in blokjes
2 tomaten, ontveld en ontpit, in blokjes
1 tl paprikapoeder
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
100 ml passata
Gehakte verse platte peterselie


Bereiding:
Fruit in een koekenpan of paellapan de ui met de knoflook in wat olijfolie. Voeg de wortel toe en bak even mee. Doe dan de tomatenblokjes, kruiden en passata erbij en roer goed door. Voeg ca 100 ml water toe en breng aan de kook. Doe de deksel erop en zet het vuur laag. Laat een kwartier pruttelen.

Meng het gehakt met de kruiden, paneermeel en ei. Maak er balletjes van en bak deze aan in wat olijfolie. Bak ze rondom bruin. Doe het tomatenmengsel in een blender en maal mooi fijn. Giet terug in de pan en voeg de balletjes toe. Laat nog even met de deksel erop een minuut of 10 pruttelen. Garneer met peterselie en serveer met brood.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten