Nestlekoeken

 


Remember de nestlecake? Met gecondenseerde melk die in Marokko altijd Nestle wordt genoemd :D Ik heb nu ook heerlijke koeken ermee gemaakt. Deze koeken zijn zacht en smeuïg met stukjes witte choco en hier en daar een flintertje zeezout, zo lekker! Voor deze koeken gebruik ik een ijsschep, maar dat is niet verplicht, je kunt ook gewoon bolletjes maken.

Een video van dit recept vind je hier op instagram of hier op facebook.

Ingrediënten:
160 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr gecondenseerde melk
1 zakje vanillesuiker
50 gr suiker
250 gr bloem
8 gr bakpoeder
Snufje zeezout
50 gr mini witte chocolate chips
Poedersuiker

Bereiding:
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker. Mix de gecondenseerde melk erdoor. Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en meng erdoor tot een zacht deeg. Schep de chocolate chips erdoor. Neem een ijsschep en schep steeds een stuk deeg uit de kom en draai om op een bakplaat met bakpapier. 

Zet de bakplaat eerst een uur in de koelkast. Bak de koeken dan in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 12 minuten. De onderkant moet lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster en bestrooi dan met poedersuiker.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten