Traktatie: Komkommerprinsesjes


 Gezonde traktaties, dat is soms best lastig om mee te variëren. Natuurlijk kun je op pinterest wat voorbeelden vinden, maar soms wil je net even wat anders. Ik ging deze keer aan de slag met snackgroenten van verse oogst en daar kun je echt ontzettend leuke en gezonde traktaties mee maken. Deze komkommerprinsesjes bijvoorbeeld! Oké er zit ook wat snoep op, maar een klein beetje ongezond kan ook best toch? Mijn dochtertje vond ze in ieder geval geweldig leuk! Ze zijn verder ook niet zo moeilijk om te maken en goed van tevoren in elkaar te zetten.

De snackkomkommertjes zijn natuurlijk ook ideaal om mee te geven naar school, net als de snoeptomaatjes en snackpaprikaatjes. Ze zitten vol vitamines en smaken lekker fris en knapperig. De snoeptomaatjes eet ik trouwens zelf ook heel graag hoor haha. En de snackpaprikaatjes zijn bovendien leuk om te vullen en te serveren als hapje. Zo vind je in mijn hapjesboek tacopaprikaatjes, gevuld met gekruid kipgehakt en kaas mmmm. 

Wat heb je nodig voor 10 stuks:
10 snackkomkommertjes
10 cupcakepapiertjes in kleur naar keuze
20 snoepoogjes (dr. Oetker)
5 zure matjes (bijv. deze vegan van Look o Look)
25 gr chocolade naar keuze

Bereiding:
Smelt eerst de chocolade au bain marie en doe in een boterhamzakje of klein spuitzakje. Laat een kwartier wat afkoelen tot hij wat dikker is. Snijd het uiteinde van de komkommertjes zodat je ze neer kunt zetten. Zorg dat ze allemaal ongeveer even lang zijn.
Knip in de cupcakepapiertjes een rondje van ongeveer 1.5 cm doorsnede. Schuif deze over de komkommertjes tot je een rokje hebt. 

Knip een puntje van het spuitzakje af en spuit een klein beetje chocolade bovenop de komkommertjes. Plak hier een half zuur matje als haren. Plak tenslotte 2 snoepoogjes met chocolade op de komkommertjes.

Reacties

Populaire recepten