Zachte harcha uit de oven



 Ik maak al heel wat jaren de krokante harcha zoals mijn schoonmoeder dat doet. Daarvoor gebruik je alleen griesmeel, zout, olie en water. Afgelopen vakantie in Marokko maakte mijn schoonzus echter een hele andere versie: een licht zoete zachte harcha uit de oven. Die vond ik ook erg lekker en heb hem hier na gemaakt! Zij maakt gebruik van glazen, dat heb ik voor jullie afgemeten.

4 Marokkaanse theeglazen fijne griesmeel (=500gr)
1 tl instantgist
7 gr bakpoeder (1 zakje alsa)
1/2 tl zout
3 el suiker
75 ml zonnebloemolie
3 el roomboter (of smeerboter)
350 ml melk
50 ml water

Bereiding:
Meng de griesmeel met gist, bakpoeder, zout, suiker, olie en boter. Giet de helft van de melk erbij en meng met je handen. Voeg de rest van de melk toe en meng weer goed. Tenslotte het water erbij en meng tot een blubberig mengsel, zie de video. Vet een vorm van 30cm in met boter en bestrooi met griesmeel. Druk het deeg hier in uit. Bak een half uur op 175 graden (hetelucht 160).
Leg er meteen na het bakken een grote plank of bord op en draai om. Draai dan nogmaals om op een ander bord.

Reacties

Populaire recepten