Zoete aardappel uit de oven

 


De overgang, ik hoop dat dit nog lang een ver van mijn bed show blijft, maar mocht dit bij jou al haar intrede hebben gedaan, dan is het kookboek Eten als medicijn - Overgang misschien wat voor jou. In het boek vind je allerlei informatie en tips over de overgang (wat moet je eten en wat juist niet) én een heleboel lekkere recepten. Groenten, peulvruchten, fruit en bepaalde kruiden zijn in ieder geval belangrijk.Veel gezonde dingen, dus als je daar van houdt is het een aanrader om aan te schaffen. Ik heb me in ieder geval alvast ingelezen in wat mij te wachten staat over een aantal jaar en hopelijk heb ik er wat aan.

Mijn top 10 recepten uit het boek:
1. Zoete aardappel uit de oven
2. Avocadotoast met ei, kiemen en furikake
3. Dressed up ceasarsalade
4. Asperge-spinaziedip met volkoren pitachips
5. Mini blini's met zalm
6. Gegrilde lente-ui met amandel-saffraansaus
7. Zalm met mosterd, honing, dille en roze peper
8. Bataat ganoush
9. Ricotta pannekoekjes met aardbeien
10. Natte pruimencake

De pannekoekjes ga ik binnenkort ook nog proberen, benieuwd naar! Wil jij dit boek ook bestellen? Dat kan hier bij bol.com.

Ingrediënten:
500 gr kleine zoete aardappels
2 el olijfolie
Halve tl komijn
1 tl oregano
1 tl paprikapoeder
Zout en zwarte peper

Bereiding:
Was de zoete aardappels goed, maar schil ze niet. Snijd ze in parten.
Meng met de olie en kruiden en verdeel over een bakplaat of braadslede (evt met bakpapier).Bak in 30-40 minuten op 200 graden gaar. Serveer met een lekkere yoghurtdip van Griekse yoghurt 

Reacties

Populaire recepten