Traktatie Minnie Mouse Tijd voor een traktatie! Mijn dochter kwam eens thuis met Minnie Mouse oren van een traktatie op het KDV en dus ging ik op zoek naar leuke inspo voor Minnie Mouse traktaties. Op pinterest vond ik er genoeg, zoals deze traktatie met Oreo's. Daar waren verschillende versies van, meestal met de zwarte Oreo's. Deze eten wij echter niet meer na het verhaal over ammoniak in de zwarte cacao die hiervoor wordt gebruikt. Dus heb ik de gele vanilleversie van Oreo gebruikt en deze in chocolade gedipt, superlekker! Als oortjes kun je kiezen voor mini Oreo's, maar ook voor zwart karton, net wat je wilt. Hieronder lees je hoe je ze maakt en waar je alle spullen kunt vinden die je hiervoor nodig hebt.

Ik heb ze trouwens in een piepschuim cilinder geprikt die ik heb bedekt met rood crêpepapier en een zwart lint, maar dit hoeft niet perse.

Wat heb je nodig voor 10 stuks?
10 witte Oreo's
100 gr pure chocolade
100 gr melkchocolade
10 lollistokjes, bijv. deze van Dailystyle
10 strikjes rood met witte stipjes, bijv. deze 
Zwart karton (Action, Hema, Pipoos)
Schaar

Zo maak je ze:
Smelt de chocolade samen au bain marie en giet in een glas.
Neem een Oreo en steek hier voorzichtig een lollystokje in, pas op dat ze niet breken.
Dompel het koekje in de chocolade, strijk de onderkant goed af en leg ze op een snijplank met aluminiumfolie in de koelkast.
Knip ondertussen 20 rondjes van ongeveer 1 cm doorsnede uit zwart karton. Steek die als oren in de chocolade als deze een beetje opgesteven is. Leg er ook een strikje op bij een van de oren. Laat de chocolade hard worden.

Reacties

Populaire recepten