Chocoladebroodjes

 Ik ben wel trots op deze broodjes! Kijk hoe mooi ze zijn geworden! Ik zag deze manier van vouwen op een Turks account dat ik volg op instagram en besloot het te gebruiken toen ik aan de slag ging voor Baktotaal. Ik maakte voor de vulling zelf chocoladepasta van de pure chocolate chips van Callebaut die je bij Baktotaal kunt bestellen. Die zijn heerlijk van smaak en echt ideaal om mee te bakken. Ze smelten namelijk in een mum van tijd. Voor deze chocoladepasta (die je ook kunt gebruiken voor op brood) gebruik je verder slagroom, boter en honing. Hij is niet zo zoet als uit de winkel, maar heeft een enorm volle chocoladesmaak, heerlijk. Mijn dochter heeft het hele schaaltje met restjes opgesmikkeld haha en zij is een hele moeilijke eter!

Voor de vorm kun je het best even kijken naar de video op mijn instagramkanaal, omdat het in geschreven tekst moeilijker uit te leggen is. Ik heb wel wat foto's toegevoegd van het account waar ik de vouwwijze vandaan heb: sevdeyemek.

Ingrediënten voor 12 broodjes:
500 gr bloem
7 gr instantgist
Snufje zout
50 gr suiker
50 ml zonnebloemolie
1 ei
100 ml lauwwarme melk
100 ml lauwwarm water
Vulling:
50 ml slagroom
35 gr honing
60 gr pure chocolate chips
25 gr roomboter

Bereiding:
Meng bloem met de gist en suiker. Voeg de zonnebloemolie en het ei toe. Meng melk met water en voeg beetje bij beetje toe tot je een samenhangend deeg kunt vormen. Elke bloem is anders, dus het kan zijn dat je meer of minder vloeistof nodig hebt. Kneed het ca 5-10 minuten tot het soepel is. Laat het dan afgedekt een uur rijzen.

Maak ondertussen de vulling. Doe de slagroom, honing en boter in een pannetje en laat op laag vuur smelten. Roer de chocolate chips erdoor en laat smelten tot een glad mengsel. Giet in een kom of diep bord en laat in de koelkast afkoelen.

Verdeel het deeg na het rijzen in 2 gelijke stukken. Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven werkplek tot een rechthoek van ca 30x40 cm. Bestrijk met de vulling. Vouw vanuit de lengte in drieën dubbel:

(Foto's zijn van Sevdeyemek!)

Snijd dan deze lap deeg in reepjes van ca 2 cm breed. Leg er steeds 3 op elkaar en druk er een houten stok op in de lengte (zie video). Neem dan beide uiteinden en draai ze in tegengestelde richtingen een aantal keer rond tot een spiraal. Vouw de uiteinden naar elkaar toe tot een ring en plak zo goed mogelijk aan elkaar. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180).
Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten