Kruidnotencheesecake

 


De Sint is weer in het land en dat betekent weer lekker bakken met speculaas, amandel en kruidnoten. Ik ben er dol op! Deze keer maakte ik een heerlijke kruidnoten-cheesecake, met kruidnoten (uiteraard) en speculaaskruiden van Molen De Hoop. Dat is de eerste mix die ik zelf ook echt heel lekker vind. De andere mixen die ik eerder probeerde vond ik toch te scherp. En de kruidnoten heb ik van Bolletje, die vind ik altijd het lekkerst van allemaal. Voor het cheesecake beslag gebruik ik een basisrecept waarmee je eindeloos kunt variëren. Zo maakte ik er al een kitkatcheesecake en een Lotus cheesecake mee. En nu dus met kruidnoten en eens in een vierkante bakvorm. Deze met losse bodem is ideaal, want het maakt het lossen van de taart een stuk makkelijker! En weer eens wat anders dan een ronde cheesecake toch?

Ik maakte er nu cheesecake bites van, omdat deze cheesecake wat lager is. Superleuk en schattig deze kleine hapjes. Maar wil je een hogere cheesecake, dan kun je de ingrediënten voor de vulling verdubbelen.

Ingrediënten:
150 gr kruidnoten
50 gr gesmolten roomboter
Vulling:
300 gr roomkaas (Philadelphia of Lidl eigen merk)
2 eieren
80 gr suiker
50 gr gesmolten roomboter
1 el bloem
50 gr kruidnoten, grof gehakt

1 tl koekkruiden

Decoratie:
200 ml slagroom
1 zakje klopfix
2 el poedersuiker
100 gr mascarpone
Kruidnoten

Bereiding:
Maal de kruidnoten fijn en meng met de gesmolten boter. Bedek je bakvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met een beetje boter. Stort op het bakpapier het kruidnotenmengsel. Druk aan met een lepel of de onderkant van een glas. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de roomkaas met de suiker, eieren, gesmolten boter en bloem. Schep de stukjes kruidnoot erdoor en verdeel dit over de bodem. Bestrooi met de koekkruiden. Bak de cheesecake ongeveer 40 minuten en zet dan de oven uit. Laat de taart er 10 minuten in staan met de deur open. Haal de taart er dan uit en zet hem in de koelkast om volledig af te koelen. Haal hem daar uit de vorm en snijd in vierkantjes of repen.

Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker en mix dan de mascarpone erdoor. Doe in eens spuitzak met stervormig spuitmondje en garneer de cheesecake hiermee. Doe nog wat kruidnootjes op de toefjes.

Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

 1. Ben de cheesecake nu aan het bakken. In de bereiding staat niet dat de suiker bij de roomkaas, eieren en meel moet worden toegevoegd. Toen ik de cheesecake in de oven had gezet zag ik het schaaltje met suiker nog staan. Nu kan ik het niet meer toevoegen. Is het een idee om nu de topping zoeter te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O sorry dat is een foutje geweest! Ik ga het gelijk aanpassen. Ja dat kun je doen.

   Verwijderen
 2. Bedankt voor de snelle reactie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten