Brownieboompjes voor het kerstdiner of kerstontbijt



Elk jaar schrijven meerdere kinderen "brownies" op het lijstje voor het kerstdiner bij mijn zoon op school. Een populair hapje dus! Je kunt ze in vierkantjes snijden, maar er ook iets leuks van maken. Zoals deze brownieboompjes die je heel gemakkelijk maakt van een vierkante brownie. Ik gebruik al jaren het brownierecept van Nigella Lawson, dat is perfect qua structuur en smaak. De sprinkles heb ik van Sprinklelicious en Super Streusel. Ik sneed de brownie nu door de helft en dan in ca 6 boompjes. Dan krijg je wat langere boompjes, je kunt ze ook kleiner maken. Snijd de brownie dan in drie gelijke delen en snijd daar driehoekjes van.

Zoek je nog meer inspiratie voor het kerstdiner of kerstontbijt op school (of thuis :D), kijk dan ook even hier bij de andere ideetjes. En wil je graag een video zien van deze boompjes? Op instagram deelde ik een reel ervan, handig!

Ingrediënten voor ca. 12 stuks:
180 gr roomboter
180 gr pure chocolade
3 eieren
175 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
225 gr bloem
Topping:
50 gr melkchocolade
50 gr witte chocolade
Sprinkles naar keuze, kokos, nootjes etc.

Bereiding:
Smelt de boter en chocolade op laag vuur. Mix ondertussen de eieren met de suiker en vanillesuiker goed. Giet het chocolademengsel erbij terwijl je blijft mixen. Mix dan de bloem erdoor. Bedek een vorm van 20x20 cm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak 25 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Til uit de vorm en laat volledig afkoelen in de koelkast. 

Snijd de brownie dan in 2 of 3 gelijke delen. Snijd van die rechthoeken driehoekjes, de boompjes. Smelt de chocolade au bain marie (apart van elkaar) en doe in een klein spuitzakje of boterhamzakje. Knip er een puntje vanaf en spuit over de driehoekjes. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Versier meteen met sprinkles, kokos, nootjes of wat je maar wilt. Laat hard worden in de koelkast.

Reacties

Populaire recepten