Croquetas de pollo - Spaanse kipkroketjes
Misschien heb jij deze kroketjes wel eens gegeten in Spanje? Ze staan namelijk in veel tapasrestaurants op het menu en zijn erg populair. Al kun je ook kroketjes met ham of met groenten krijgen. Je maakt ze eigenlijk best eenvoudig, al is paneren niet mijn favoriete bezigheid. Het is nogal wat geklieder namelijk. Je maakt een bechamelsaus en hierdoor meng je gekookte kip. Dit laat je opstijven tot je er kroketjes van kunt vormen en die paneer je dan. Je kunt er trouwens ook balletjes van maken, net als mijn kipbitterballen.
Wil jij graag een video zien van deze kroketjes? Op mijn instagrampagina vind je er een reel van.
Heb jij mijn nieuwste boek 100 Ramadanrecepten al in huis? Ik maakte het boek samen met mijn (Marokkaanse) schoonmoeder en het is een compleet ramadanboek geworden met een verzameling van recepten uit verschillende landen. Je vindt er recepten voor ontbijt, zoetigheid, salades, gezonde hapjes, soepen, broodjes, snacks en hapjes met bladerdeeg en filodeeg in. Maar ook toetjes en shakes, een hoofdstuk voor eid el fitr (suikerfeest) én een kids hoofdstuk met recepten voor kinderen en leuke traktaties. Bestel het boek via mijn webshop (daar kun je ook aangeven of je hem gesigneerd wilt hebben) of via bol.com. Superleuk ook om cadeau te geven aan iemand!
Ingrediënten:
1 kipfilet (ca 250 gr)
Half bouillonblokje kip
50 gr roomboter
50 gr bloem
400 ml melk
Zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Paneerlaag:
50 gr bloem
3 eieren
150 gr paneermeel
Bereiding:
Kook de kipfilet in water met het bouillonblokje gaar en snijd of scheur daarna fijn. Voor de bechamelsaus smelt je de boter in een pan. Roer daar de bloem door met een pollepel en blijf even roeren voor een minuut of twee. Verwarm de melk en schenk eerst ca 100 ml bij het bloemmengsel en roer goed. Voeg dan langzamerhand de rest van de melk toe en breng al roerende aan de kook. Laat indikken en zet het vuur dan uit. Meng er naar smaak zout, peper en nootmuskaat door en meng de saus met de kip. Schep in een diep bord of schaal en dek af met plastic folie. Laat afkoelen in de koelkast voor minimaal twee uur.
Na het afkoelen rol je een eetlepel van het mengsel met natte handen tot een kroketje. Rol door bloem en leg op een bord. Werk zo alle kroketjes af. Klop dan de eieren los en rol hierdoor een kroketje, rol dan door de paneermeel en vorm nog even bij tot een mooie kroketvorm. Paneer dan nogmaals (eerst ei en dan paneermeel) en leg op een bord. Zet ze een half uur in de koelkast om op te stijven. Frituur daarna in een laag zonnebloemolie goudbruin en gaar (ongeveer 2 min per kroketje).
Reacties
Een reactie posten