Fajitas quesadillas uit Lunchen zonder boterham

 Waar lunch jij het liefst mee? Ik eet het meest brood of soms wat restjes van het avondeten de dag ervoor. Maar je kunt natuurlijk een heleboel andere dingen eten als lunch. Simone van Foodquotes.nl maakte er een boek over: Lunchen zonder boterham. Een boek vol inspiraties voor een lunch zonder boterham. Zo staan er lekkere salades en dressings in, wraps of quesadillas, soep en nog veel meer. Het zijn stuk voor stuk simpele en toegankelijke recepten, die eigenlijk iedereen kan maken voor thuis of om mee te nemen. Ik vind het altijd leuk om een recept uit een kookboek uit te proberen als ik een review schrijf. En deze keer besloot ik mijn volgers op instagram te vragen om te kiezen uit een aantal recepten. Er werd het meest gestemd op de fajitas quesadillas, dus die heb ik gemaakt. En die zijn zo lekker! Ga ik zeker vaker maken. Hieronder deel ik het recept met jullie. De piccacdillokruiden kun je trouwens in de supermarkt krijgen van Jonnie Boer bijv. Wil je het zelf maken, dan meng je de volgende kruiden: paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn, oregano, korianderblad (gedroogd), uienpoeder, kurkuma, zout en cayennepeper. Maar je kunt ook cajunkruiden nemen.

Dan nog mijn top 10 uit het boek, zodat jullie ook een beetje een idee hebben wat je allemaal in het boek kunt terugvinden:
1. Fajitas quesadillas
2. Cheeseburgerwraps
3. Frisse kip-mangosalade
4. Broccoli-doperwtensoep
5. Noodlesoep in a jar
6. Slabootjes pulled chicken
7. Turkse menemen met sücük
8. Omeletburrito pulled chicken
9. Griekse pastasalade
10. Quesadilla met gehakt

Ingrediënten voor 3 stuks:
50 gr kipfilet in blokjes
1 tl piccadillokruiden (zie inleiding) of cajunkruiden
1/4 groene paprika in reepjes
1/4 gele paprika in reepjes
1 el tomatenpuree
50 gr geraspte kaas
1 wrap
Salsa:
1 tomaat in kleine blokjes
1 snackkomkommer in kleine blokjes
1/4 rode ui, gesnipperd
Vers gehakte peterselie
Zout en citroensap

Bereiding:
Bak de kip met de kruiden in een beetje olie rondom bruin. Voeg de paprikareepjes toe en bak kort mee. Doe dan de tomatenpuree erbij en bak ook even mee zodat de zurigheid eraf gaat. 
Neem een andere koekenpan en zet deze op het vuur met de wrap erin. Verdeel over de helft het kipmengsel en de kaas. Vouw dan dubbel en bak de quesadilla een paar minuten totdat de onderkant krokant en lichtbruin is. Draai hem daarna om en bak die kant ook krokant. Snijd in drie driehoeken.
Meng de ingrediënten voor de salsa.

Reacties

Populaire recepten