Pistache mlouza



 Ik had al een gewone versie van mlouza op mijn blog staan, de bekende glutenvrije Marokkaanse amandelkoekjes. Maar deze versie is met pistache en een krokant poedersuikerlaagje, echt onwijs lekker! Je maakt ze supersnel en makkelijk, want je hoeft geen ingewikkelde vormpjes te maken van je bolletjes. Ideaal dus! En ze zijn glutenvrij, dat is heel fijn als je dat nodig hebt.

Om de noten te malen gebruik ik deze spicegrinder van cuisinart, ooit gekregen voor een samenwerking, maar ik ben er nog steeds super tevreden over dus deel hem nog steeds al is de samenwerking allang voorbij. Je kunt hem hier bestellen bij bol.com. Best prijzig, maar echt de moeite waard. Hij maalt echt in seconden de boel fijn en is ook geschikt voor kruiden, zaden en koffie.

Ingrediënten voor 25 stuks:
200 gr amandelmeel
50 gr gepelde en ongezouten pistachenoten
50 gr poedersuiker
1 ei
1 el boter
1 el jam naar keuze
Rasp van een halve citroen
1/2 tl bakpoeder

Bereiding:
Meng de gemalen noten met de poedersuiker, het ei, d eboter, jam, citroenrasp en bakpoeder tot een spijs. Vorm 25 balletjes ter grootte van een walnoot. Rol deze door oranjebloesemwater en dan door poedersuiker, zorg dat er een flinke laag op zit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, druk met je duim een deuk in de balletjes en bak ze 10 minuten op 200 graden boven- en onderwarmte.

Reacties

Populaire recepten