Roomkaascake met bessen



 Wanneer je yoghurt, crème fraiche, kwark of roomkaas toevoegt aan een cakebeslag krijg je een ontzettend lekkere en smeuïge cake. De structuur is echt anders dan een gewone cake. Ik deelde eerder al een yoghurtcake, een Griekse yoghurtcake en een frisse kwarkcake. En nu deze roomkaascake, die ik bakte met de lekkere bloem van molen De Hoop. Ik deed er roomkaas in en een mengsel van blauwe bessen en frambozen. Die kun je vers kopen, maar uit de diepvries kan ook prima, heb ik nu ook gedaan.

De mooie vorm kreeg ik als dank voor de samenwerking met Baktotaal het afgelopen jaar en ben er zo blij mee! Het is de pirouettevorm van Nordic Ware en van supergoede kwaliteit. Ik vet mijn vormen altijd in met een papje van 1 tl bloem, 1 tl zachte boter en 1 tl zonnebloemolie. Na het bakken 10 minuten laten staan en dan op een rooster storten, werkt perfect!

Ingrediënten:
3 eieren
175 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
125 ml zonnebloemolie
125 gr roomkaas
225 gr bloem
1 tl bakpoeder

2 el citroensap
150 gr gemengde bessen (bijv. blauwe bessen, aalbessen, frambozen, bramen)
1 el bloem
Extra:
150 gr royal icing mix

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg dan de zonnebloemolie toe en mix erdoor. Doe citroensap erbij en de roomkaas. Mix goed. Dan de bloem en bakpoeder toevoegen en weer goed mixen.
Bestrooi het fruit met wat bloem en schep door het beslag.
Vet je bakvorm in en schep het beslag erin. Bak de cake 40 minuten op 175 graden (hetelucht 160).
Laat de cake 10 minuten in de vorm staan en stort dan op een rooster. Laat helemaal afkoelen.

Maak ondertussen een dik glazuur van de royal icing mix en wat melk. Verdeel over de cake.

Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten