Speculooskoeken met witte chocolade



 Soms kom ik er maar niet aan toe om een recept dat ik al een hele tijd had opgenomen te posten. Zoals deze grote speculooskoeken met witte chocolade. Onwijs lekker en supersimpel! De combinatie van speculoos en witte chocolade is natuurlijk altijd lekker, maar in zo'n grote koek met hier en daar een snippertje zeezout is het echt fantastisch! Ga jij ze ook maken?

Ingrediënten:
125 gr roomboter
150 gr lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
375 gr bloem
1 tl bakpoeder
Halve tl zeezout
50 gr grof gehakte speculooskoekjes
50 gr witte chocolate chips
25 gr grof gehakte amandelen
100 gr witte chocolade

Bereiding:
Meng de boter met de suiker, eieren, bloem, zout en bakpoeder tot een samenhangend deeg. Kneed er de stukjes speculoos, chocolate chips en amandelen door. Schep met een ijslepel grote bollen op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat minimaal een uur in de koelkast. Verwarm dan de oven voor op 175 graden (hetelucht 160) en bak de koeken in ongeveer 12-15 minuten goudbruin en gaar.

Smelt de witte chocolade au bain marie en garneer de koeken hiermee.

Reacties

  1. Ziet er lekker uit! Hoeveel koeken haal je ongeveer uit dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Net gemaakt en ze zijn heerlijk! Dank voor het delen van dit recept. Gr. Helen

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten