Unicorn cupcaketaart Na een unicorn traktatie wilde Dina uiteraard ook een unicorn taart voor haar verjaardag. Ik tikte "unicorn taart" in op pinterest en zag een filmpje van een pull apart taart, gemaakt van cupcakes. Dat leek me echt leuk om te maken (en ook niet zo moeilijk, ik hou nl niet van taarten bakken, teveel gedoe). Dus ik bedacht hoe ik het zelf kon doen met mijn eigen basisrecepten en dat is gelukt! Ik gebruikte mijn basisrecept voor cupcakes en een recept voor ermine botercrème dat ik onlangs heb ontdekt en zo fijn is om te maken. Geen gedoe met eiwitten opkloppen of geschifte boter, dit werkt super! En mijn dochter was er helemaal happy mee!

Ik had overigens 14 cupcakes nodig, maar mijn standaardrecept is voor 12 cupcakes. Ik heb dat nu keer 1.5 gedaan en dan krijg je dus 18 cupcakes. Hou je er nog 4 over voor jezelf :D

Wil jij hier een video van zien, kijk dan even hier naar een reel op mijn instagramaccount.

Ingrediënten voor 14 personen:
3 eieren
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
185 ml zonnebloemolie
185 ml melk
225 gr bloem
12 gr bakpoeder
Botercrème:
300 ml melk
50 gr bloem
300 gr roomboter op kamertemperatuur
225 gr witte basterdsuiker
Kleurstof naar keuze
Extra:
25 gr pure chocolade
Unicorn sprinkles
50 gr fondant

Bereiding:
Mix de eieren,  suiker en vanillesuiker of vanillearoma luchtig.Mix de zonnebloemolie en melk erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix goed. Bedek je muffinvorm met papiertjes en schep of giet daarin wat beslag (niet te vol). Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 15-20 min. Laat ze afkoelen op een rooster en gebruik ze dan naar keuze.

Doe de bloem met de helft van de suiker en de melk in een pannetje en roer met een garde. Breng aan de kook terwijl je blijft roeren tot je een dikke soort pudding krijgt. Doe in een diep bord en dek af met plastic folie. Laat afkoelen. Mix de boter in een keukenmachine samen met de rest van de suiker voor een minuut of 10 tot hij licht en romig is. Mix dan lepel voor lepel de pudding erdoor. Als alles erin zit blijf je nog even mixen tot een romige botercrème. 

Zet de cupcakes in de vorm van een unicorn:

Neem de helft van de botercrème en bestrijk de cupcakes hiermee zodat een paardenhoofd ontstaat. Verdeel de rest van de botercrème in twee gelijke delen en meng hier kleurstof naar keuze door. Doe ze in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Spuit de haren van de unicorn in een willekeurig patroontje (zie de video voor hoe ik het heb gedaan). Bestrooi met sprinkles.

Smelt de pure chocolade au bain marie en doe in een klein spuitzakje of een boterhamzakje. Knip er een klein puntje af en spuit hiermee een mondje, neusgat en oog op de unicorn. Rol het fondant uit tot een dunne sliert, snijd doormidden en vouw om elkaar heen tot een mooie hoorn. Steek die bovenin de haren en klaar is je taart!

Reacties

Populaire recepten