Appel-kruimelcupcakes



Ik probeer regelmatig recepten van andere foodies uit, sommige recepten voeg ik zelfs toe aan mijn regelmatige maaltijden of baksels. Zo maak ik bijvoorbeeld vaak de butter chicken van Siham Daily. En nu besloot ik eens een baksel van haar te proberen. Het werden deze lekkere appel-kruimelcupcakes. Wat een lekkere combi is dit zeg, vooral de sticky appelvulling, heerlijk! Ik heb overigens wel mijn eigen cupcakerecept gebruikt waar ik koekkruiden en kaneel aan heb toegevoegd. Volg jij Siham trouwens al op instagram? Ze is heel erg gegroeid in haar fotografie de laatste jaren, echt heel mooi om te zien!

Ingrediënten voor 12 stuks:
1x basisrecept voor cupcakes + 1 tl koekkruiden en 1/2 tl kaneel
2 appels, geschild en in stukjes
1 el lichtbruine basterdsuiker
1/2 tl kaneel
1/2 tl koekkruiden
1 el maïzena
Kruimels:
30 gr roomboter (koud)
50 gr bloem
1 el suiker
Topping:
200 ml slagroom
1 zakje klopfix
1 el poedersuiker

Bereiding:
Maak de cupcakes volgens mijn basisrecept, maar voeg samen met de bloem ook de koekkruiden en kaneel toe. Laat de cakejes afkoelen en steek dan met een appelboor een gat in het midden.
Doe de appelstukjes met de suiker kruiden en maïzena in een pannetje en zet op het vuur. Laat ze op laag vuur met de deksel op de pan zacht worden. Schep wat van de appelvulling in elke cupcake en laat het afkoelen.

Wrijf voor de kruimels de boter met de bloem en suiker tot kruimels. Verdeel de kruimels over een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuten op 180 graden lichtbruin en krokant. Laat daarna afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker en doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit op elke cupcake een ring van slagroom en bestrooi met de kruimels.

Reacties

  1. Mijn dochter is dit leuke recept aan het maken met een beetje hulp van mij.

    Als we wat suggesties mogen doen dan is dat, maak een linkje naar het basisrecept. En het lijkt nu alsof de ingrediënten kaneel en koekkruiden er twee keer in gaan. Maar dat is denk ik niet zo toch?

    Ingrediënten voor 12 stuks:
    1x basisrecept voor cupcakes + 1 tl koekkruiden en 1/2 tl kaneel
    2 appels, geschild en in stukjes
    1 el lichtbruine basterdsuiker
    1/2 tl kaneel
    1/2 tl koekkruiden
    1 el maïzena

    We zijn heel benieuwd naar het resultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O ja die link doet het niet zie ik nu sorry! Jawel het moet er 2x in 😄

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten