Citroen-maanzaadmuffins Citroen en maanzaad, een match made in heaven las ik ergens. Nou zie ik het inderdaad vaak voorbij komen, maar zelf had ik nog nooit iets gemaakt in deze combinatie. Nu wel! Inmiddels heb ik deze lekkere citroen-maanzaadmuffins gebakken en wat zijn ze lekker! Het werd trouwens wel weer eens tijd om muffins te maken, had ik al heel lang niet meer gedaan. Wat het geheim is voor hoge muffins, is om het beslag te roeren en er klontjes in te laten. Niet mixen of kloppen, dan krijg je cakejes.

Het maanzaad heb ik besteld bij Baktotaal, waar ik al een tijdje mee samenwerk en waar je alle bakspullen vindt die je nodig hebt. Daar vond ik ook heerlijke citroenjam die ik als vulling in de muffins heb gedaan, echt zo lekker fris! En wat denk je van de muffinpapiertjes met citroenpatroon, was ik meteen verliefd op toen ik ze zag.

Ingredi├źnten voor 12 stuks:
250 gr bloem
2 el maanzaad
2 tl bakpoeder
Mespuntje zout
Schil en sap van een citroen
150 gr suiker
120 gr gesmolten roomboter
2 eieren
75 gr Griekse yoghurt
125 ml melk
250 gr citroenjam
Topping:
3 el amandelschaafsel
75 gr royal icing poeder
1 el citroensap

Bereiding:
Meng bloem met maanzaad, bakpoeder, zout citroenrasp en suiker. Klop de boter los met de eieren, yoghurt, melk en citroensap. Giet dit bij het bloemmengsel en schep met een vork door elkaar. Laat er klontjes in zitten.

Bedek je muffinbakplaat met muffinpapiertjes. Houdt ongeveer 1/4 apart en verdeel de rest van het beslag over de 12 vormpjes. Druk in het midden een kuiltje met een lepel en schep hierin wat jam. Schep hierop nog wat beslag en bestrooi met wat amandelschaafsel. Bak de muffins op 200 graden (hetelucht 180) voor 20-25 minuten tot ze mooi gaar zijn.

Laat ze afkoelen op een rooster. Maak ondertussen het glazuur van het royal icing poeder en citroensap. Garneer de muffins hiermee.

Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

  1. hoi mama alles goed ik zit lekker op school tot straks i love yu

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten