Honing-kipburger uit Ohmyfoodness!


Volg jij Sabine van Ohmyfoodness al op instagram? Of misschien ken je haar website of andere boeken wel. Sabine staat bekend om de lekkerste guilty pleasure en comfortfood recepten. Vol suiker en vet haha, maar heerlijk natuurlijk en kan af en toe best (je moet natuurlijk niet elke dag zo eten). Ik had haar boek Guilty pleasures al en dit boek Ohmyfoodness lag al een tijdje te wachten op een review door mij. Ik heb inmiddels zoveel boeken liggen, dat ik chronisch achterloop hiermee. 

Het boek staat weer vol met heerlijke recepten, zowel zoet als hartig. En ik maakte de heerlijke honing-kipburgers die op de cover staan, die zijn zo lekker! Het recept vind je hieronder, al heb ik een en ander weggelaten. Wat altijd fijn is bij de recepten van Sabine is dat het toegankelijke recepten zijn, geen ingewikkelde bereidingswijzen en ook geen lijsten met ingrediënten, ook fijn! 



Wat denk je van de hoofdstukken "Zoete zaligheden", "Te gekke taarten", "Perfecte partysnacks" of "Toffe toetjes"? Dat klinkt toch al megalekker! Ik heb met moeite een top 10 gemaakt, want er waren wel een stuk of 20 dingen die ik zeker wilde maken:

1. Krokante honing-kipburger
2. Big mac pizza (briljant :D)
3. Citroen meringue sundaes
4. Brownie&chocolademousse trifle
5. Buffalo chicken stokbrood
6. Mac n cheese bitterballen
7. Baklava croissantring
8. Philly cheese steakrolls
9. Fried icecream
10. Turks brood met kaas en sucuk

En dat lijstje kan dus nog wel een stukje verder gaan. Ben jij ook benieuwd? Het boek kun je hier bestellen voor €21,99. 

Ingrediënten voor 4 burgers:
300 gr kipfilet
250 ml karnemelk
100 gr bloem
1 tl paprikapoeder
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl zout
50 gr honing
1 el sojasaus
4 hamburgerbroodjes
4 blaadjes sla naar keuze
Plakken tomaat
Mayonaise

Bereiding:
Snijd de kipfilet in 4 dunne plakken. Doe ze in een schaal of een ziplockzak met de karnemelk en laat minimaal een uur weken (hierdoor blijft de kip straks mals). Meng de bloem met de kruiden en wentel de kipfilets erdoor. Bak in een laag zonnebloemolie in een koekenpan aan beide zijden goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten.

Roer ondertussen de honing en sojasaus door elkaar. Smeer de kipburgers na het bakken meteen in met dit honingmengsel. Rooster de hamburgerbroodjes, bestrijk ze met mayonaise en beleg met de kipburger, sla, tomaat en nog wat mayonaise.

Reacties

Populaire recepten