Pindakaas zebracake

 


Kijk even hoe mooi dit zebrapatroon is geworden! Ik had al eerder een zebracake gemaakt, maar het hangt heel erg van de structuur van de cake af hoe duidelijk het patroon zichtbaar is na het bakken. Met dit recept bak je een cake die smeuïg en zacht is, maar niet kruimelig zoals sommige andere cakes. Daardoor zie je het patroon extra goed! Ik heb in dit recept de peanutbutter caramel crunchy van Prozis gebruikt en de cake ook nog eens gegarneerd met karamel en gehakte pinda's, heerlijk!

In de video op mijn instagramkanaal zie je hoe je het zebraeffect kunt creëren.

Ingrediënten:
250 ml melk
1 el azijn
125 gr pindakaas
75 ml zonnebloemolie
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
250 gr bloem
8 gr bakpoeder
1 tl kaneel
30 gr cacao
2 el melk
1 zak lonka karamel
Gehakte geroosterde pinda's

Bereiding:
Doe de azijn bij de melk en roer goed door. Laat dit 5 minuten staan.
Mix ondertussen de pindakaas met de olie. Voeg dan suiker en vanillesuiker toe en mix goed.
Mix de eieren er een voor een door. Voeg dan de melk, bloem, bakpoeder en kaneel toe en mix tot een glad beslag.

Verdeel het beslag in 2 delen en voeg aan een deel de cacao en melk toe en klop erdoor. Neem een cakevorm en bedek deze met bakpapier. Neem 2 soeplepels en schep eerst een soeplepel blank beslag in het midden van de vorm. Schep daarop een soeplepel donker beslag. Daar weer een soeplepel blank beslag op en ga zo door tot al je beslag op is. Het loopt vanzelf uit, dus niet uitstrijken, schudden of draaien. 

Bak de cake 45-55 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) en til de cake daarna uit de vorm op een rooster. Laat hem afkoelen.

Smelt de lonka karamels in een pannetje met evt wat melk. Roer goed door en giet over de cake. Bestrooi meteen met de pinda's.

Reacties

Populaire recepten